IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Tornen els ruixats en un diumenge amb una mica més de calor

Els xàfecs cauran a partir de migdia a punts de Barcelona, Girona i de l’interior amb temperatures que tocaran sostre

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Xavi Segura

Aquest diumenge al matí tindrem un temps molt similar al de dissabte. En general, farà un dia de sol combinat amb intervals de núvols en generali temperatures que tocaran sostre amb calor de ple estiu. Al migdia, però, apareixeran ruixats entre Barcelona i Girona, i a la tarda i vespre al Pirineu i interior.

Malgrat tot, encara gaudirem de bones estones de sol sobretot a la meitat est, i els núvols seran més freqüents, de nou, al sud. A primer ahora poden caure xàfecs a Ponent i, a més, en trams de la costa hi poden tornar a aparèixer boires. Els núvols augmentaran per l’oest a la tarda i vespre.

Tornen els ruixats a diversos punts

Els ruixats tornaran a més punts aquest diumenge
Els ruixats tornaran a més punts aquest diumenge | Arxiu

 

Els ruixats i les tempestes volen tornar a aparèixer a diverses comarques, sobretot de l’interior. Destaca la possibilitat que al migdia i primera hora de la tarda caiguin xàfecs entre les comarques de Barcelona i Girona que entrarien des de mar i que podrien anar acompanyats de tempesta, tot i que viatjarien de sud a nord a gran velocitat i tornaria a sortir el sol. Un extrem que marquen els mapes a hores d'ara i que haurem d'anar seguint amb atenció. 

A la tarda, les tempestes apareixeran al Pirineu i també s’estendran a molts punts de l’interior, especialment de Ponent. Els ruixats poden ser localment intensos. Atenció perquè, com ja ha passat aquests dies, la pluja tornarà a anar acompanyada de fang i ho deixarà tot ben brut.

Els ruixats tindran continuïtat en aquestes zones durant el vespre i nit i s’estendran a altres punts del país al llarg de la matinada.  El vent de gregal i llevant seguirà bufant de forma moderada a la costa i en punts elevats de l’interior.

Les temperatures toquen sostre

Els termòmetre arribaran al seu màxim aquest diumenge amb calor d’estiu. A gran part del país s’assoliran o es superaran els 25º i a Ponent es registraran valors al migdia de 30º o superiors amb facilitat. A més, a prop de la costa continuarà fent xafogor a causa de l’elevada humitat, tot i que aquí els termòmetres no pujaran tant.

Pròxims dies més moguts

De cara a dilluns i durant els següents dies de la setmana, sembla que el temps vol continuar mogut amb xàfecs que podran caure a moltes comarques, principalment a l’interior. Les temperatures iniciaran una progressiva baixada.


Comentaris

envia el comentari