Dilluns de temps molt més tranquil amb només alguns xàfecs de tarda

Les tamborinades cauran sobretot a punts del Pirineu i del nord i interior de les comarques de Girona

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Xavi Segura

Després d’un diumenge marcat pel temporal de pluja que ha afectat sobretot la zona de la costa (Cliqueu en aquest enllaç per veure el balanç del temporal de pluja), aquest dilluns tindrem un temps molt més tranquil amb més sol però nous xàfecs de tarda al nord. 

Al matí encara poden haver núvols baixos en alguns punts, especialment de la costa i fondalades interiors, però el dia quedarà força assolellat en general amb algunes intervals de núvols locals i inofensius.  

A partir de migdia, però, creixeran amb ganes les nuvolades a punts de muntanya de tot el país, especialment al prelitoral i al Pirineu i Prepirineu. També apareixeran més núvols baixos en trams de la costa al vespre. 

Els ruixats de tarda no desapareixen

Mapa d'avisos per pluja per aquest dilluns
Mapa d'avisos per pluja per aquest dilluns | Meteocat

 

Malgrat que la petita pertorbació d’aquest diumenge ja ha marxat, la inestabilitat i l’aire fred en alçada encara ens acompanyarà uns quants dies més. D’aquest amanera, durant la tarda tornaran a créixer ruixats i tempestes en alguns punts, principalment de muntanya.

Principalment, s’esperen xàfecs al Pirineu, Prepirineu i interior i nord de Girona. Localment, les tempestes poden ser intenses i anar acompanyades de calamarsa. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos al Ripollès, Garrotxa, Pla de l’Estany i Alt Empordà. 

A mes, no es descarten alguns ruixats més dispersos a punts del prelitoral i dels Ports, i alguns d’ells podrien inclús arribar de forma molt més feble a la costa de Girona. 

Temperatures més altes

El sol es deixarà veure a gran part del país
El sol es deixarà veure a gran part del país | MeteoMoià

 

Després d’un diumenge més fresc, les temperatures màximes pujaran clarament arreu, especialment al prelitoral i interior, amb valors entre els 22º i els 27º en general, més altes a Ponent. 

De cara a les properes jornades, la inestabilitat no marxarà i dimarts podríem tenir ruixats més extensos que no pas dilluns. Les temperatures pujaran una més les pròximes jornades, tot i que sembla que tornaran a baixar a finals de setmana.


Comentaris

envia el comentari