rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Primera entrada freda de la temporada

Les previsions ens confirmen l'arribada d'un front fred molt actiu amb pluja, neu i fred intens
Imatge d'un temporal. | delCamp.cat.

Les últimes actualitzacions de les previsions meteorològiques ens confirmen el canvi de temps que ja comencem a notar. Dissabte tindríem el dia més inestable amb l'arribada de pluges que serien força generals. Les precipitacions més importants les esperem a partir del migdia i durant la tarda. En conjunt esperem pluja feble a punts del litoral i pluja més continuada i abundant a punts de l'interior. Les quantitats de pluja més importants haurien de registrar-se al voltant del Pirineu de Lleida, entre les comarques del Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran o l'Alt Urgell. En aquests punts entre dissabte i diumenge podrien acumular-se més de 40 mm de forma local. Atenció amb la neu, ja que esperem la primera nevada important de la temporada per sobre dels 1.500 metres d'altitud. Podrien acumular-se més de 20 o 30 cm a la cara nord del Pirineu. També esperem neu a punts del Prepirineu amb algunes acumulacions que podrien superar els 5 cm. La cota de neu tot i que començaria elevada durant el matí de dissabte, per sobre dels 1.500 metres, baixaria ràpidament i durant la tarda de diumenge podria nevar fins i tot per sota dels 1.000 metres al Pirineu.

Després del pas del front, diumenge de matinada esperem l'entrada del vent de mestral a les comarques de Tarragona i del sud de Lleida amb ràfegues que podrien superar els 60 o 70 km/h. També es reforçaria la tramuntana a l'Empordà durant el matí de diumenge.

 

AEMET ha publicat diferents avisos per intensitats de pluja i també per neu tant per dissabte com per diumenge. Durant la nit de dissabte a diumenge el litoral de Barcelona i el litoral sud de Girona podria rebre algun xàfec localment moderat superior als 20 mm en una hora. Per altra banda per diumenge s'activen diferents avisos per neu al Pirineu de Lleida i la Vall d'Aran. Aquests avisos ens indiquen la possibilitat d'acumulacions de 10 cm de neu. 

Avisos activats a Catalunya per pluja i neu | AEMET