IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

La primera nevada de la temporada tenyeix de blanc tot el Pirineu

La neu ha anat baixant de cota des de la matinada de dissabte i alguns cims de la serralada ja acumulen 15 centímetres. A última hora del dia es podrà veure nevar a tan sols 900 metres

La neu ha arribat a tot el Pirineu aquest dissabte, com en aquesta imatge del Pallars Sobirà
La neu ha arribat a tot el Pirineu aquest dissabte, com en aquesta imatge del Pallars Sobirà | Webcam Refugi Josep Maria Blanc

Tal i com venim anunciant des de fa dies, la neu ha arribat per fi de forma extensa al Pirineu. La nevada ha començat de matinada entre els 1.800 i els 2.000 metres, però la cota ha anat baixant i es preveu que aquest vespre i nit ja es situï al voltant dels 900 metres. No és una gran nevada però en alguns cims ja s’acumulaven prop de 15 centímetres.   

A principis d'octubre ja vam tenir una petita enfarinada en alguns punts però va ser molt anecdòtica. Ara, la nevada està sent especialment més intensa al Pirineu de Lleida i a la cara nord de la serralada, tot i que també està quedant ben blanc el Pirineu de Girona, especialment a Vallter o Núria. La zona d’Andorra també està quedant ben blanca. A diferència d’altres anys, la neu ha arribat ben d’hora al nord de Catalunya, però no és ni de bon tros estrany veure nevar a aquestes alçades al Pirineu. 

Fins ara, s’han acumulat més de 10 centímetres de neu a punts de la Vall d’Aran i del Pallars Sobirà. Destaquen els 13 centímetres de la Bonaigua o els 11 de Certascan, tots dos pel damunt dels 2.000 metres. Aquestes són algunes de les imatges que ens està deixant la nevada:

La neu ja enfarinava l'estació de Vallter aquest dissabte a mig matí
La neu ja enfarinava l'estació de Vallter aquest dissabte a mig matí | Sílvia Alés

On seguirà nevant aquestes properes hores?

Al llarg de les properes hores, es preveu que la neu segueixi caient de forma feble o moderada al Pirineu, especialment a la cara nord i a la part de Girona. La cota anirà baixant i a última hora de la jornada ja es situarà al voltant dels 900 metres, tot i que les precipitacions aniran a la baixa. Així, es podrà veure en poblacions com ara Puigcerdà, per exemple. En tot l’episodi, es calcula que es poden acumular entre 15 i 30 centímetres de neu nova en alguns punts elevats, bàsicament al Pirineu de Lleida i a la cara nord.

De cara a diumenge, sembla que les precipitacions tornaran a més punts, sobretot entre Girona, Barcelona i el Pirineu amb una cota de neu d’entre 800 i 1.000 metres, depenent de la zona. No obstant, l’aire fred s’escolarà amb més ganes pel sud i Ponen i es podrà veure nevar pel damunt de tan sols 600 metres a Tarragona, Ebre i Pirineu de Lleida. El Montseny també quedarà ben enfarinat. Ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.

Amb tot plegat, les temperatures baixaran durant tot el dissabte i al vespre tindrem un ambient de ple hivern amb les mínimes del dia. Diumenge seguirà el temps hivernal amb màximes que, en els millors dels casos, es mouran entre els 10º i els 14º, però quedaran clarament més curtes a l’interior i Pirineu. El vent de mestral i tramuntana també bufarà aquests dies amb moltes ganes a l’Empordà, Ebre i sud del camp de Tarragona. 


Comentaris

envia el comentari