Arriba la primera superlluna del 2020 aquest diumenge

A partir d’aquest divendres i fins al dilluns hi haurà la primera superlluna de l’any, tenint el seu màxim el dia 9 de febrer, mostrant-se més gran i brillant del normal

Aquest pròxim diumenge es podrà observar la primera superlluna del 2020. Aquest fenomen astronòmic coincidirà amb la coneguda Lluna de Neu i es podrà veure durant tot el cap de setmana, des d’aquest divendres fins al pròxim dilluns.

Les superllunes tenen lloc quan la Lluna es troba en el punt més pròxim a la Terra, anomenat perigeu. Aquest punt més proper passarà a les 2:33 (UTC) de la matinada del diumenge 9 de febrer. En trobar-se més a prop dl planeta terrestre, es podrà observar més gran i brillant que l’habitual. 

Lluna de Neu

De manera popular, aquesta lluna plena, la segona de l’hivern, rep el nom de Lluna de Neu, jaque coincideix amb les fortes nevades de febrer segons les tribus natives americanes del nord-est.

A part dels natius americans, el calendari lunar té nombroses interpretacions i celebracions en les arribades de les llunes plenes. Alguns dels casos més destacats són les celebracions jueves del Tu Bishvat o coneguda com a ‘Any Nou dels Arbres’, o també coincideix amb l’Any Nou Xinès, que significa el final de les celebracions d’aquest.

En el cas dels budistes, la lluna plena coincideix en un festival molt important, el Magha Puja, on es commemora una reunió espontània de 1.250 seguidors de Buda per escoltar el ‘Ovadhapatimokha’.

Venus, Mercuri i altes superllunes

Aquest mes de febrer la lluna no serà l’única que es podrà observar al cel nocturn. Estarà acompanyada per la presència de Mercuri a l’horitzó, sent el dia 10 de febrer quan es veurà millor a simple vista. Venus també serà l’altre protagonista, tot i que ja fa dies que es pot observar.

Per altra banda, la tongada de superllunes que comença aquest diumenge 9 de febrer, continuarà amb les del 9 de març, el 8 d’abril i el 7 de maig.


Comentaris

envia el comentari