Un camió de bombers

Temporal: ventades de 100 km/h i fins a una seixantena d’avisos activen els bombers aquest diumenge

El fort temporal i la llevantada que ens portarà la borrasca ‘Glòria’ ja ha donat les primeres incidències de l’episodi, amb fortes ventades, neu i pluja, a l’espera que vagi a més

L'arribada del temporal ja es comença a notar en diversos punts de Catalunya i aquest diumenge les ratxes de vent freguen els 100 km/h en punts del Maresme i en altres punts elevats del territori.

Destaquen registres com els 102 km/h al port de Mataró, els 92 km/h d'Arenys de Mar, els 90 km/h a Canet de Mar o els 82 km/h de Pineda de Mar, segons dades de les estacions de Meteoclimatic i Meteocat.

Entre les 09.00 i les 12.00 hores, els Bombers de la Generalitat han atès una seixantena d'incidències per les ventades, la gran majoria concentrades al Vallès i al Maresme (només a Mataró 29 avisos).

Cap de les sortides ha estat de gravetat i sobretot han estat per retirar elements en perill de caiguda, mobiliari urbà i branques d'arbre a terra. En paral·lel, el telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a migdia un total de 113 trucades relacionades amb el vendaval. Gran part de les trucades s'han rebut des del Maresme, de les quals 53 a Mataró.