IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Principi d'any amb nevades molt importants al Pirineu català

En alguns racons del Pirineu s'acumulen gruixos superiors als 2 metres de neu

Intensa nevada al Pirineu | cedida

Tot i que el mes de desembre va ser força sec i les nevades no van acumular grans gruixos de neu al Pirineu, aquest inici d'any està concentrant gran quantitat de neu a tot el Pirineu català amb acumulacions que en alguns punts ja superen els 2 metres i són les més importants registrades des de fa anys.

Els mesos de gener i febrer estan concentrant grans quantitats de neu a tot el Pirineu i Prepirineu català. Segons informa Méteo Pirineus Catalans, aquest és un fet força inusual, ja que els mesos de gener i febrer solen ser força secs a gran part del Pirineu i Prepirineu. Aquest any han estat nombrosos els episodis de nevades generals i generoses que han afectat gran part del Pirineu i Prepirineu. La neu també ha arribat a moltes valls pirinenques on es registren més dies de nevada del normal. Per exemple a la Seu d'Urgell on normalment neva uns 5 dies a l'any, aquest 2017 ja han vist nevar un total de 6 dies i la precipitació registrada el mes de febrer ja és el doble de la mitjana climàtica.

Totes les estacions de l'alta muntanya del Pirineu concentren uns gruixos de neu superiors a la mitjana. A la Vall de Núria en aquests moments s'acumulen uns 80 cm, quan la mitjana per aquesta època de l'any és de 40 cm. A punts del Prepirineu, per exemple al Cadí s'arriba als 120 cm de neu acumulada. Al Pirineu central els gruixos normals per l'època solen ser de 30 cm en aquesta època de l'any i en molts punts es concentra més d'un metre de neu. Una de les zones més beneficiades per les intenses nevades és la zona de Boí, actualment acumula 120 cm i en algunes zones refugiades del vent acumula més de 2 metres de neu. L'única zona on el gruix de neu acumulat actualment es troba al voltant de la mitjana és a la cara nord.


Comentaris

envia el comentari