ÚLTIMA HORA

‼ Sánchez fa marxa enrere i fixa l'1 de juliol com a data per a l'arribada de turistes

Prohibeixen el bany a la platja de l’Estartit per mala mar

La tramuntana que bufa amb ganes a l’Empordà ha alterat l’estat de l’aigua i ha obligat a hissar la bandera vermella en aquesta zona
Mar alterat avui al Port de la Selva per la tramuntana que hi bufa
Mar alterat avui al Port de la Selva per la tramuntana que hi bufa | Roger Pinart

Protecció Civil anuncia que es prohibeix el bany a la platja de l’Estartit, a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, pel mal estat de la mar que hi ha avui. La raó la trobem en la tramuntana, que bufa avui a l’Empordà de forma moderada, localment amb intensitat, i ha fet alterar l’estat de la mar a tota la zona.

 

Per aquesta raó, s’ha hissat la bandera vermella en aquesta platja. El vent no només està causant estralls a la costa de Girona. També bufa el mestral al sud i el garbí a la resta del litoral. Per aquesta raó, també hi ha 41 banderes grogues onejant al litoral català, la majoria concentrades a la meitat sud.

Precaució a les platges

Mapa de la bandera vermella avui a l'Estartit
Mapa de la bandera vermella avui a l'Estartit | Protecció Civil

 

En el cas que hi hagi bandera vermella, com és el cas de l’Estartit, Protecció Civil recorda que està prohibit el bany i que, si veiem algú amb dificultats a l’aigua, s’ha d’avisar al servei de socorrisme o trucat al telèfon d’emergències 112. Mai ens hem de llançar a l’aigua a rescatar ningú si no tenim la formació ni l’experiència necessària.

 

En el cas que hi hagi bandera groga, com és el cas a moltes platges catalanes avui, es demana que s’extremin les precaucionsa l’hora de banyar-nos per tal de garantir una platja segura per a tothom.

Previsió per a les properes hores

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

Pel que fa a la previsió de les properes hores, la tramuntana seguirà bufant a l’Empordà amb ratxes localment fortes. Això mantindrà alterada la mar a tota la zona, si bé a partir de la tarda la situació anirà una mica a la baixa.

 

A la resta del litoral, s’imposarà el garbí amb ratxes localment moderades, sobretot a la meitat sud, raó per la qual el mar es pot veure una mica alterat. Compte també amb la mar de fons que hi pot haver en alguns trams costaners.

 Comentaris

envia el comentari