Promouen rutes per gaudir de la floració de l'ametller a les Garrigues

Aquest cap de setmana, 23 i 24 de febrer, i fins que acabi la floració, als termes municipals d'Arbeca, la Floresta i els Omellons

Camp d'ametllers en flor
Camp d'ametllers en flor a les Garrigues | LleidaDiari.cat

Coincidint amb l'inici de la floració de l'ametller, el Consell Comarcal de les Garrigues promou aquest cap de setmana, 23 i 24 de febrer, unes zones senyalitzades per camps d'ametllers, entre Arbeca i la Floresta i els Omellons, perquè els visitants puguin gaudir de forma lliure d'aquest espectacle de la natura. L'activitat estarà vigent fins que acabi la floració.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La primera de les rutes és la que transcorre pel tram de carretera que va des d’Arbeca fins a la Floresta, un recorregut de 4,3 km on els visitants podran veure diferents camps d'ametllers florits. Es recomana als participants que aparquin el cotxe i s'endinsin caminant als terrenys per veure de prop la flor blanca i rosada d’aquest arbre, amb el màxim de respecte per l’arbre i els camps.

Tram secundari que va a la Floresta

La segona ruta que proposa el Consell Comarcal és un tram secundari que va a la Floresta, on els visitants podran trobar un altre camp amb unes vistes espectaculars, al costat de la casa de l’artista Edith Schaar. La tercera zona a visitar està situada a l’entrada dels Omellons, carretera LV-2012 venint de la Floresta. Així mateix, els visitants a la comarca també poden trobar camps florits a la zona de l’Albi. Les rutes es poden completar amb la visita a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, construïda fa 2.800 anys, que és única al món ibèric català. I també visitant les Coves del Cogul, un dels jaciments més destacats d’art rupestre llevantí, l’Espai Macià, l’Espai Cèsar Martinell, o alguns dels castells que hi ha a la comarca.

Una altra opció per aprofitar aquesta època de l’any a la comarca és la que ofereix Olea Soul diumenge, 3 de març a la Granadella amb l'activitat organitzada 'Experiència entre ametllers'. Els visitants podran fer una passejada pels camps d’ametllers, esmorzar al camp, visita a la trencadora i dinar gastronòmic al Centre de la Cultura de l'Oli.

Visita a un camp d'ametllers
Visita a un camp d'ametllers | LleidaDiari.cat

 

L'èxit de l'any passat a Aitona

Aitona va tancar el passat mes d'abril la temporada turística de la floració després de tres setmanes d’afluència massiva de visitants a la vila. Més de 15.000 persones van poder gaudir l'any passat de l’experiència única de passejar pels camps de presseguers en flor, doblant les xifres del 2017 i confirmant l’enorme interès que genera el projecte Fruiturisme dins i fora de les nostres fronteres. 

Un interès creixent que es va manifestar amb l’arribada de centenars de visitants de totes les nacionalitats, destacant-ne sobretot de països asiàtics com la Xina o el Japó. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, destacà el revulsiu econòmic que va suposar per al municipi i la comarca aquest important volum de visites: «La nostra prioritat, des del primer dia, ha estat oferir un producte atractiu que tingui un retorn econòmic per als nostres veïns i veïnes. Cada any creixem i això és motiu d’alegria per a totes les famílies del municipi». 


Comentaris

envia el comentari