rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Protecció Civil anuncia restriccions «previsiblement generals» pel temporal de neu

El seu director general, Joan Delort, ha explicat que estem davant d'una situació «de caràcter excepcional»
El director general de Protecció Civil, Joan Delort | Cedida

 

Davant la previsió de fortes nevades entre aquest dimarts i demà dimecres, Protecció Civil ja ha advertit de la possibilitat de restriccions «que previsiblement hauran de ser generals». El seu director general, Joan Delort, ha explicat en una entrevista a RAC 1 que serà una jornada de «trasbals respecte del què estem acostumats».

 

En aquest sentit, Delort ha insistit que, tot i la treva d'aquest matí, les previsions són en aquests moments «les més desfavorables», i es que s'espera una nova tongada de precipitacions des del sud. «Estem davant d'un episodi de caràcter excepcional, de gran dimensió. Haurem de requerir totes les accions a les quals no estem acostumats. Que ningú s'estranyi o s'espanti», ha dit. 

 

Restricció generalitzada de circulació de camions

El director general de Protecció Civil ha explicat que demanaran al Servei Català de Trànsit (SCT) la restricció de la circulació de camions de forma generalitzada. «No té gaire sentit que ho restringim en funció d'on vagi nevant. Ho haurem de fer abans» ha indicat Delort, que ha afegit que hauran d'estar «tots aturats», perquè «no sabem exactament on nevarà». «O ho fas amb caràcter general o difícilment te'n sortiràs», ha dit. 

 

Des de protecció Civil no descarten tampoc que, en aquelles zones on hi hagi més afectació, s'hagin d'aturar també els vehicles davant la impossibilitat de seguir circulant. Sobre el temps que durarà tornar a la normalitat, Delort ha explicat que «no serà qüestió d'una o dues hores». Tot i que dimecres s'espera que plogui, i la cota de neu vagi pujant ràpidament, s'esperen gruixos que afectin la xarxa viària en un «escenari molt advers». 

 

 

Sobre la gestió que la Generalitat en fa d'aquest nou episodi de nevades a cotes molt baixes, Delort ha explicat que dijous va parlar amb el secretari general tècnic del ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, i que tot s'està fent «com estava previst habitualment». «Serà una decisió col·legiada i la prendrem nosaltres. Ho assumim perquè no haurem d'esperar que vingui no sé qui de no sé quin indret del país», ha insistit. 

 

Segueix el minut a minut de les nevades a Catalunya: http://bit.ly/2sT1q72