Protecció Civil demana precaució a tot Catalunya per la forta ventada

Protecció Civil demana molta prudència en la mobilitat i activitats a l'aire lliure per les ventades previstes a partir del migdia a tot el país

El vent pot ser fort durant bona part de la tarda. | delcamp.cat

Protecció Civil manté l’alerta el pla PROCICAT per les ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya i demana molta prudència en la mobilitat i activitats a l'aire lliure per les ventades previstes a partir del migdia a tot el país.

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) davant la possibilitat d’incidències per l’episodi de fort vent generalitzat a tot Catalunya previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir del migdia. La previsió indica que el fort vent serà generalitzat a tot Catalunya a partir d'aquest migdia. Les ràfegues de vent podran superar els 90 km/h a qualsevol punt i especialment a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu, així com als dos extrems del litoral i prelitoral on poden haver-hi ratxes extremadament fortes de més de 120 km/h, sobretot a la tarda. L’episodi de fort vent s’allargarà fins demà dimarts.

Protecció Civil recomana molta prudència en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a zones boscoses i de muntanya. S'aconsella portar l’equipament adequat i desistir de fer activitats si les condicions meteorològiques no ho permeten pel perill que comporta. A més, cal tenir en compte que el vent bufarà molt fort a zones urbanes, on no és un fenomen habitual. No us protegiu darrere de murs que puguin ser inestables o arbres o altres elements que puguin veure’s afectats per les fortes ratxes. Eviteu parcs i jardins i altres zones arbrades en el moment de les ràfegues de vent més fortes.


Comentaris

envia el comentari