Arrenquem una setmana marcada per la pujada clara de les temperatures

Aquest dilluns farà força sol però encara cauran xàfecs i tempestes de tarda a l’interior

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Xavi Segura

Després d'un migdia i tarda de tempestes fortes i amb calamarsades a moltes comarques que han deixat fins a 50 litres per metre quadrat (en aque enllaç podeu veure un recull de precipitacions i fotos de les fortes tempestes d'avui diumenge), aquest dilluns ens espera encara una situació molt similar però amb ruixats menys extensos. 

Però aquesta setmana estarà marcada per un altre factor meteorològic. I és que qui estava esperant la calor estarà d’enhorabona perquè les temperatures pujaran clarament sobretot a partir de dimecres, amb màximes que a l’interior podran voltar els 30º graus.

Abans, però, aquest dilluns tornaran a caure tempestes de tarda a l’interior. Localment seran intenses i aniran acompanyades de calamarsa, tot i que seran menys extenses. En general, però, tindrem un dia força assolellat al sud i a la costa.

Calor a mitja setmana

Les temperatures tenen tendència a pujar una mica més cada dia. Un ascens que notarem sobretot a partir de dimecres i sobretot dijous, quan els termòmetres es situaran pel damunt de la mitjana amb calor a migdia i màximes que a punts de l’interior podrien rondar els 30º.

Aquesta situació de bonança es podria allargar ben bé fins el cap de setmana. Això és el que indiquen els mapes a dia d’avui i, per tant, aquest extrem l’haurem d’anar confirmant en les properes actualitzacions de les previsions.

De moment, aquest dilluns tindrem temperatures mínimes un pèl més baixes però les màximes tendiran a pujar una mica més, tot i que a molts punts de l’interior i del nord es mantindran similars. Màximes en conjunt entre els 20º i els 25º, més altes a les Terres de l'Ebre i a Ponent.

Noves tempestes de tarda

De cara a aquest primer dia de la setmana, tindrem força sol en general, sobretot al matí, amb el permís d’alguns intervals de núvols alts i prims. De matinada, però, no es descarta alguna gotellada molt local a la costa central.

A partir de migdia i durant la tarda, les nuvolades tornaran a créixer amb força i s’esperen nous xàfecs i tempestes a punts de l’interior, prelitoral i del Prepirineu. Localment podran caure amb força i anar acompanyades de calamarsa. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos en aquest sentit, concentrats bàsicament al Pirineu i Prepirineu.


Comentaris

envia el comentari