IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

S’eleven a gairebé 700 els morts pel pas del cicló Idai a l’Àfrica

Moçambic, Zimbabwe i Malaui són els països castigats per aquest històric temporal. Hi ha encara 200 desapareguts en zones inundades, cosa que fa pensar que la xifra de morts encara pot créixer molt

Moltes poblacions segueixen inundades i incomunicades
Moltes poblacions segueixen inundades i incomunicades | Europapress

El cicló Idai està deixant una imatge devastadora al seu pas per l’Àfricaamb inundacions i fortes ventades que, segons l’últim balanç, ja han deixat al voltant de 700 morts entre Moçambic, Zimbabwe i Malaui. Una xifra molt alta que encara podria augmentar més, ja que hi ha prop de 200 desapareguts, segons el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).

En aquest sentit, els tres països treballen sense descans per rescatar a supervivents i més cadàvers de les zones que encara estan inundades, moltes de les quals són de difícil accés en aquests moments. Per aquesta raó, es tem que la xifra final de morts pugui ser alarmantment més elevada.

Moltes famílies ho han perdut tot per culpa dels aiguats
Moltes famílies ho han perdut tot per culpa dels aiguats | EFE

 

Més d’un milió i mig d’afectats pel pitjor cicló en 20 anys

Segons les dades meteorològiques, feia prop de 20 anys que no es vivia un cicló tan devastador en aquesta zona de l’Àfrica, ja de per sí amb molts problemes econòmics i humanitaris. Més enllà de les víctimes mortals, el temporal ha afectat a més d’un milió i mig de persones entre els tres països i, segons el CICR, hi ha moltes famílies separades i incomunicades.

En aquest sentit, la Creu Roja ha habilitat un web on es centralitzen els noms de les víctimes i desapareguts pel cicló amb l’objectiu d’ajudar i oferir informació detallada i immediata als familiars. «L’agonia de no saber què els hi ha passat als teus éssers estimats en un desastre com el cicló Idai és indescriptible», explica Diane Araujo, del CICR.

El cicló Idai ha deixat un rastre de destrucció
El cicló Idai ha deixat un rastre de destrucció | Europapress

 

El cicló va impactar de ple en els tres països la setmana passada i ha causat molts danys materials amb poblacions senceres devastades, cosa que ha obligat a activar l’estat d’emergència. Moçambic és el país més afectat amb 446 morts fins ara, a Zimbabwe hi ha mort 154 persones i a Malaui 56. La xifra pot ser encara més gran a mesura que avancin les tasques de rescat.


Comentaris

envia el comentari