Quasi tot Catalunya en alerta per onada calor i tempestes fortes aquest dilluns

Les temperatures poden fregar els 40º en alguns punts i els xàfecs de tarda poden arribar a la mateixa costa de Barcelona i Girona

La situació d’aquest dilluns es preveu ben moguda i entretinguda a nivell meteorològic a casa nostra. La raó és que pràcticament tot Catalunya està en alerta per onada de calor o per tempestes de tarda fortes. 

De fet, totes les comarques de Ponent, de Tarragona, el nord-est de Girona i l’Alt Penedès estan en alerta per onada de calor. En aquests punts es poden assolir de 36º a 38º de temperatura màxima, però a la Plana de Lleida i a la vall de l’Ebre es poden fregar inclús els 40º. Les nits seran tropicals  a moltes zones, sobretot  a la costa, on es pot no baixar dels 25º.

Pel que fa a les tempestes de tarda, ja al migdia cauran els primers ruixats a punts del Pirineu i altres zones de muntanya. Amb el pas de les hores, s’estendran amb rapidesa per tot el Pirineu, gran part de la Catalunya Central, interior del nord-est i punts del prelitoral, especialment de la meitat nord.

Atenció perquè, a diferència del que marcaven els mapes d’ahir, les precipitacions podran arribar a la mateixa línia de la costa de Barcelona i del sud de Girona. Els xàfecs i les tempestes seran localment intensos i aniran acompanyats de calamarsa. Les zones de més risc són les interiors i muntanyes prelitorals.