ÚLTIMA HORA

🚨 El risc de rebrot per coronavirus baixa a Catalunya després d'uns dies amb un fort ascens

Recollir deixalles quan surts a córrer o caminar a la muntanya

Un aficionat als esports de muntanya anima per xarxes les socials la recollida de residus al medi natural, i la iniciativa ha obtingut molt bona resposta

En una sortida de recollir bolets, també van recollir i separar la brossa de la muntanya
En una sortida de recollir bolets, també van recollir i separar la brossa de la muntanya | @petjadaverda

Segur que quan et mous per la natura, més d'una vegada t'has trobat alguna deixalla i, probablement, algun cop fins i tot n'has recollit alguna. Aleix Cunillera és d’aquestes persones que voluntàriament recollia envolcalls de barretes energètiques o boles de ‘paper de plata’ quan entrenava a la muntanya.

A causa de l’oci i la pràctica més freqüent d’esports al medi natural, molts esportistes i visitants obliden les seves deixalles al bosc i aquest jove professor va decidir un bon dia proposar la seva inquietud a les xarxes socials.

Així va sorgir 'Petjada Verda'. Segons Cunillera, «va passar de ser un propòsit personal d’inicis d'any que cada cop que surti a la natura la deixaré millor que l'he trobada, a un moviment que cada cop comparteix més gent».

Una proposta per difondre el deure de mantenir neta la natura

Després d'escollir un logo, de difondre el moviment per Facebook i de compartir a Instagram les fotografies d’amics que també recollien residus de forma altruista, cada cop més gent s'ha animat a recollir residus i a penjar la foto per fer créixer la consciència verda entre la població. 

En només 6 mesos de treball, la iniciativa ha arribat a gent diversa que ha compartit les seves fotos i vídeos. 2.400 persones segueixen el perfil d’Instagram, entre els quals hi ha corredors/es de muntanya, ciclistes, famílies, boletaires, grups escolars, excursionistes, alpinistes, escaladors, submarinistes, triatletes i fins i tot una parella que va baixar deixalles en parapent.

Cunillera explica l’aspiració del seu projecte, «'Petjada Verda' vol anar més enllà del simple fet de recollir residus com a gest de respecte. Busquem conscienciar a la gent amb la fórmula 'Conèixer per Estimar i Respectar', i per tant, per tenir la necessitat de cuidar».

«Per això cada dilluns publiquem la foto d'algun animal que es fa estimar i que ens desitja una bona setmana. Per altra banda, fem ressò d'iniciatives sostenibles i, a poc a poc, anirem donant a conèixer petits gestos per reduir els residus que produïm».

Petjada Verda, un moviment a favor de la sostenibilitat i el respecte a la natura
Petjada Verda, un moviment a favor de la sostenibilitat i el respecte a la natura | @petjadaverda

 

La seva iniciativa creix i aprèn d’altres inquietuds per a la sostenibilitat

Aquesta iniciativa li dóna l'oportunitat de conèixer i aprendre d'altres persones amb projectes molt interessants, amb alguns dels quals ha començat a col·laborar i d'altres que encara estan per sorgir.

Cunillera agraeix la participació de tots aquests voluntaris que s’han sumat al seu projecte i desitja que «entre tots/es contribuïm a frenar la problemàtica dels residus al medi natural i que sumant forces puguem arribar a modificar o crear noves lleis que ens ajudin a crear un món més sostenible».

Per acabar, aquest jove esportista ens suggereix compartir les nostres fotos per fer córrer el moviment i millorar els nostres entorns naturals. Amb petits gestos es pot ajudar a millorar l’estat dels boscos i les muntanyes. Tots els camins comencen amb un primer pas.


Comentaris

envia el comentari