rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els Reis podrien portar una gran sorpresa a Catalunya

Gruixos de neu molt importants a les zones altes (Pirineu, serralada Transversal i serralada Prelitoral) i neu a gairebé tot l'interior de Catalunya
Molts nens gaudint d'una gran nevada | CatalunyaDiari.cat

 

Segons totes les previsions meteorològiques disponibles a hores d'ara el dia de Reis el temps farà un canvi radical i arribarà fred amb precipitacions. En aquests moments el dubte només està en la quantitat de precipitació i de fred que arribarà. Segons com es combinin aquests dos factors podríem tenir «només una enfarinada a cotes a altes de les muntanyes» o una nevada de les que fan època a gran part de Catalunya. 

 

A cada actualització dels models la previsió varia considerablement i ens trobem des d'una lleugera nevada per sobre dels 800-900 metres el dissabte fins a 3 dies seguits de precipitació amb una cota de neu que oscil·laria entre els 500 i els 900 metres.

Si es complís aquesta previsió, estaríem parlant de gruixos molt importants a les zones altes (Pirineu, serralada Transversal i serralada Prelitoral) i neu a gairebé tot l'interior de Catalunya. 

 

Encara falta molt i pot passar de tot però caldrà estar molt pendents de les actualitzacions d'aquí fins dissabte per saber com queda finalment la situació i si es confirma tot plegat, i en quina magnitud.

 

De moment però fins divendres temperatures suaus i vent que no acabarà d'afluixar del tot, sobretot al sud. 


Una bona notícia per a la canalla

Sembla però que les cavalcades dels Reis no han de perillar de moment, les precipitacions (de pluja o neu) no arribarien fins ben entrat el dissabte.