IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Requisen a Figueres un lloro protegit que es venia il·legalment per Internet

L’home que tenia l'animal està acusat d’una infracció de contraban per tinença o venda d’espècies de fauna i la flora salvatges.

Imatge del lloro comissat a Figueres
Imatge del lloro comissat a Figueres | ACN

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha comissat a Figueres (Alt Empordà) un lloro protegit per la normativa internacional que un particular venia de forma il·legal en un portal d’internet per 1.400 euros.

La policia va requisar l’animal la setmana passada després de detectar que un home venia al portal “Mil anuncios” un lloro d’espècie “amazones amazònic”. Va ser en aquell moment quan els agents van sospitar que en realitat es tractava d’una altra espècie protegida, concretament la d’ “amazona de nuca groga”.

Comprovació de l’espècie amb especialistes

Un cop van veure l’animal, la Guàrdia Civil es va posar en contacte amb el Servei d’Inspecció de Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies de Fauna i Flora Salvatges Amenaçades (CITES) per donar a conèixer el cas i mostrar algunes fotografies del lloro.

Finalment, l’organisme va confirmar que es tractava d’aquesta espècie protegida que, a més, està inclosa en el pla d’acció estatal que combat el tràfic il·legal i les pràctiques furtives en l’àmbit internacional de les espècies salvatges.

Denunciat per contraban

Pel que fa a l’home que tenia l’animal, la policia va aixecar acta per una suposada infracció de contraban per tinença o venda d’espècies de fauna i flora salvatges, després que el particular presentés una documentació que no es corresponia amb el lloro que tenia ni podia acreditar la seva procedència.

Finalment, el lloro va passar a disposició de l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA), mentre que la policia va passar tota la documentació i l’acta de decomís a l’inspector de la duana a La Jonquera (Alt Empordà).

Les autoritats recorden que la compravenda d’animals entre particular és il·legal i que la cria per a la venda d’exemplars requereix la inscripció de l’habitatge o les instal·lacions com a nucli zoològic.


Comentaris

envia el comentari