IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

VÍDEO: Rescaten un cabirol que ha caigut al mar al Port de la Selva

Agents de Protecció Civil, amb l’ajuda de dos voluntaris, han aconseguit rescatar l’animal que presentava símptomes d’hipotèrmia i ferides a la cama i a la boca

Aquest matí, els agents de Protecció Civil del Port de la Selva han rescatat un cabirol que havia caigut al mar, a la platja gran. A les onze del matí, uns veïns han informat al cos de seguretat que havien vist l'animal nedant al mig de la badia, possiblement després de caure en un riu o riera desbordada pel temporal Glòria.

En veure que estava a punt d'arribar un altre front de pluja, els agents han activat els seus efectius per poder efectuar el rescat el més ràpidament possible. «No sabíem quan feia que hi era, ni d'on venia», explica Genís Pinart, del cos de Protecció Civil.

En un primer moment, els agents han activat la llanxa de Salvament Marítim, però quan ells s'hi acostaven, el cabirol marxava espantat. En veure això, paral·lelament han activat la zodíac de Protecció Civil, però al final no ha fet falta perquè han pogut rescatar-lo abans que aquesta arribés. El rescat s'ha efectuat quan l'animal s'ha apropat a la zona de l'espigó, moment en què un veí ha pogut agafar-lo per les banyes i treure'l de l'aigua.

  

En sortir, l'animal presentava signes d'hipotèrmia, i també presentava una ferida gran a la cama i una altra a la boca. Els agents han tapat l'animal amb mantes i l'han traslladat al pavelló amb un cotxe. Un cop al lloc, l'han fet entrar en calor amb un assecador. L'animal va quedar finalment en mans dels Agents Rurals, que se'l van endur i el van deixar anar a la muntanya.

El cabirol és una espècie que en els anys vuitanta del segle passat va arribar a estar en una situació crítica. Les reintroduccions dels anys 90 en diferents punts de Catalunya van corregir la situació i la seva població va créixer fins al punt que fa anys que es donen permisos de caça.


Comentaris

envia el comentari