Rescaten un cavall atrapat en una piscina a Santa Cristina d’Aro

Els fets han passat la matinada d’aquest dilluns al nucli de població de Solius. L’animal ha caigut a l’aigua però ha pogut ser rescatat il·lès gràcies al dispositiu dels Bombers

El cavall havia quedat atrapat en una piscina
El cavall havia quedat atrapat en una piscina | Bombers

Ensurt aquest dilluns a la matinada a Santa Cristina d’Aro, al Baix Empordà. Un cavall ha caigut en una piscina i s’ha quedat atrapat, cosa que ha obligat a muntar un dispositiu per rescatar l’animal i evitar que es posés nerviós, fet que podria haver estat perillós per l’estat de salut de l’animal. L’incident ha tingut lloc al nucli de població de Solius, integrat dins de Santa Cristina.

Segons han informat al Catalunya Diari fonts dels Bombers, que han destinat en aquest dispositiu fins a 4 dotacions del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE), l’avís l’ha donat el mateix particular propietari de l’animal a les 03:53h de la matinada, mentre que el rescat s’ha completat a les 06:17h.

El cavall ha estat rescatat il·lès
El cavall ha estat rescatat il·lès | Bombers

 

Final feliç per l’animal

La piscina on ha caigut l’animal és una espècie de bassa que, segons les mateixes fonts consultades, formaria part del mateix recinte d’on prové el cavall. Malgrat l’espectacularitat del rescat i el perill que suposava el fet que l’animal es posés nerviós, al final hi ha hagut final feliç i ha estat recuperat il·lès. 

A més de les 4 dotacions dels GRAE, l’operatiu també ha comptat amb la presència d’un veterinari, avisat pel mateix propietari del cavall, que ha comprovat que l’animal estigués bé durant tot el procés i que no tingués cap lesió un cop ha estat tret fora de la bassa.  

Segons sembla, una pota de l’animal s’ha quedat enganxada a la lona que cobria aquesta piscina. Segurament perquè s’ha posat força nerviós, ha intentant desprendre’s d’aquesta lona sense èxit, raó per la qual hauria caigut al seu interior. Un cop el propietari ha donat l’avís dels fets, els bombers han hagut de muntar un dispositiu especial per poder treure el cavall amb cura i sense que s’alterés, utilitzant cintes i politges per rescatar-lo. 


Comentaris

envia el comentari