YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Ressusciten un gat congelat que va ser trobat enterrat a la neu

Els fets van passar a l’estat americà de Montana. Els seus propietaris no el trobaven a dins la casa i va ser localitzat a la intempèrie, on hi havia -14º, envoltat de boles de gel. Gràcies a un veterinari el van poder reanimar

Imatge del gat amb hipotèrmia i el seu tractament | Animal Clinic of Kalispell

A finals de gener, el nord-oest dels Estats Units estava afectat per una borrasca amb nevades i fred polar molt intens. La neu s’acumulava al carrer i les temperatures van baixar fins els -15º. Una família de Kalispell, a Montana, va descobrir el seu gat enterrat en una muntanya de neu al seu jardí i desafortunadament semblava més mort que viu. Sorprenentment el van poder reanimar, quan al principi tenia una temperatura corporal inferior als 32º.

El gat es diu Fluffy, es trobava completament congelat i cobert de boles de gel a tot el seu pelatge quan va arribar al veterinari. Malgrat que el pronòstic de salut de l’animal era força pessimista, el Dr. Devon Clark el va escalfar i estimular durant dues hores amb aigua temperada i mantes.

El doctor declarava a ABC News que «quan Fluffy va arribar la seva temperatura corporal era tan baixa que ni els termòmetres eren capaços de detectar-la. Mentre que la temperatura habitual d’un gat són 38º, segurament al principi en tenia menys de 32º, que és el mínim que marquen els termòmetres».

Extraordinàriament, aconseguiren ressuscitar el gat en hipotèrmia severa

Tot i que el fatal desenllaç semblava inevitable perquè el gat no reaccionava al tractament del doctor, no va deixar d’insistir a aplicar-li calor temperat, i al cap d’un parell d’hores, la temperatura de Fluffy va començar a pujar. El gat va aconseguir recuperar-se.

El Dr. Clark declarava després del miracle que mai abans havia aconseguit res semblant. «Porto treballant 24 anys i mai havia vist un cas com aquest. El gat va arribar cobert de gel i la seva temperatura era tan baixa que ni el termòmetre la detectava». La clínica celebrava la recuperació del gat a les xarxes socials.

 

Les cures de l’equip veterinari van tenir efecte, 4 hores escalfant-lo amb una assecadora i fent-li fregues, i l’animal va revifar. Ha tornat amb una salut de ferro a casa amb la seva família. Ben segur que durant tot l’hivern no tornarà a escapar-se de casa.


Comentaris

envia el comentari