Impressionant riu de calamarsa després d’una forta tempesta al Marroc

Els fets van passar a la zona del desert de Zagora, a l’interior del país, punt que cada any rep a milers de turistes que volen viure l’experiència de dormir entre dunes

Imatge del riu de gel que va afectar la zona de Zagora
Imatge del riu de gel que va afectar la zona de Zagora | Facebook

Qui no ha sentit aquest any més d’una vegada la frase ‘el temps s’ha tornat boig’? Des del mes de gener, hem tingut temporals de neu i de fred molt durs als Estats Units, onada de calor història a Austràlia, inundacions i aiguats mortals a moltes parts del món i un hivern amb ambient primaveral a gran part d’Europa. Factors extrems que no es paren de repetir, com el que es va viure ahir dimarts, 2 d’abril, al desert de Zagora del Marroc, on un impressionant riu de gel va inundar moltes zones. 

En concret, aquesta zona desèrtica de l’interior del Marroc va patir una forta tempesta que va deixar importants quantitats de precipitació però també intenses calamarsades. Aquesta mescla va ser la que va provocar l’extraordinari fenomen del riu de gel, ja que la gran quantitat d’aigua caiguda va baixar per tot arreu arrossegant la nombrosa calamarsa que havia caigut. Aquestes són les increïbles imatges que es van viure dimarts a Zagora:

Les pluges continuen al Marroc aquesta setmana

La zona de Zagora és una província situada a l’interior del Marroc, vorejant els Atlas. És una zona molt coneguda, ja que milers de turistes s’hi apropen cada any per poder gaudir de l’experiència de dormir al desert entre dunes i passejar al damunt dels camells. Per tant, aquesta forta tempesta segur que va agafar desprevingut a més d’un.

Segons indiquen les previsions meteorològiques, les tempestes es poden repetir a la mateixa zona aquest dimecres. La inestabilitat que tenim a la península ibèrica també s’estendrà els propers dies al Marroc, ja que arribaran pertorbacions atlàntiques que, sobretot de cara al divendres i el cap de setmana, deixaran precipitacions, especialment a la zona costanera i al voltant dels Atlas. 


Comentaris

envia el comentari