rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els ruixats sorpresa d’aquest matí deixen fins a 7 litres al Baix Penedès

Els xàfecs ja han desaparegut però a la tarda tornaran les tempestes a l’interior
Nuvolades matinals vistes avui des de l'Observatori Fabra de Barcelona | Alfons Puertas

 

Aquest matí ens hem llevat amb la sorpresa d’alguns xàfecs sobtats que han aparegut a punts del litoral i del prelitoral. La comarca on han caigut amb més intensitat ha estat la del Baix Penedès, on s’han arribat als 7 litres per metre quadrat a Cunit.

 

 

No obstant, els ruixats, que han caigut puntualment amb certa intensitat i amb alguna tempesta aïllada, també s’han deixat veure al nord del Tarragonès, al Garraf, al Baix Llobregat o a l’Alt Penedès. A més, s’han escapat ruixats febles i aïllats o gotellades a altres punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, on han deixat quantitats molt minses de precipitació.

 

 

Aquestes són les dades més destacables que ens han deixat els ruixats d’aquest matí:

 

 

  • Cunit: 7 l/m2
  • Bellvei: 5 l/m2
  • Vilanova i la Geltrú: 4 l/m2
  • Castelldefels: 3 l/m2

Sol al matí però tornen les tempestes de tarda

Durant el matí, tindrem una treva dels xàfecs i el sol lluirà a pràcticament tot el país. A partir de migdia, però, les nuvolades tornaran a créixer amb ganes al Prepirineu i a l’interior i s’esperen nous xàfecs i tempestes durant la tarda a diverses comarques.

 

 

En general, els ruixats seran una mica menys intensos i extensos que no pas aquests dos últims dies, però podran tornar a ser localment intensos i anar acompanyats de calamarsa i de fort aparat elèctric.

 

 

Com ja va passar ahir, les precipitacions es tornaran a apropar a punts de la costa al llarg de la tarda i vespre, tot i que, en general, arribaran molt més desgastats. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per intensitat de pluja aquesta tarda a les comarques interiors i prelitorals de Barcelona i Girona.

Temperatures més altes amb xafogor

Pel que fa a les temperatures, aquest dimecres pujaran encara un pèl més i al migdia les màximes es mouran entre els 21º i els 26º en general. No obstant, a Ponent i a les Terres de l’Ebre es poden fregar els 30º, on hi farà més sol durant tot el dia.

 

 

Ja de bon matí, l’ambient era molt a gran part del territori, i l’ascens del mercuri vindrà acompanyat també d’una marcada sensació de xafogor a prop de la costa.