L’Ajuntament de Sabadell investiga un «abocament incontrolat» al riu Sec

Aquest dijous el color de l'aigua va ser vermell durant aproximadament una hora

Restes de fang del riu Sec amb una coloració vermella
Restes de fang del riu Sec amb una coloració vermella | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Sabadell ha obert diligències per tal de descobrir l'origen de «l'abocament incontrolat» sobre el riu Sec que es va produir aquest dijous a la tarda. Durant gairebé una hora, l'aigua va baixar amb una coloració vermella, entre l'aeroport de la ciutat i Badia del Vallès, un fet que va despertar la preocupació dels veïns.

Segons ha informat la Policia Municipal de Sabadell després d'actuar sobre el terreny afectat, aquest canvi de color en l'aigua s'hauria produït per la neteja de dipòsits que s'hauria produït al camp d'aviació. En el curs del torrent on es va produir l'abocament no existeix un sistema de recollida d'aigües connectat al clavegueram i es fa directament al sistema de xarxa de fluvials.

No és un abocament nociu

El color vermell de l’aigua es va produir per l’abocament d’òxid de ferro, un component que utilitzen els avions dels Bombers per distingir les zones que han rebut un tractament durant un incendi. Aquesta substància, però, no és nociva per a la vegetació, la fauna o les persones.

L’ACA visita el lloc dels fets

Aquest divendres al matí, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha confirmat que el riu Sec ha recuperat el seu «aspecte habitual», tot i que en determinades zones on l’aigua queda retinguda encara es podien veure restes de fang amb una tonalitat vermellosa.


Comentaris

envia el comentari