⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Quan s’acabarà aquesta calor excepcional per l’època?

Els termòmetres tocaran sostre diumenge amb un dia de ple estiu, però entre dilluns i dimecres arribarà l’ambient de tardor amb temperatures clarament més baixes
La calor serà molt intensa els propers dies | Arxiu

 

Fa dies que, després de les vacances d’estiu, la vida quotidiana ha tornat a casa nostra amb l’inici de les escoles i les feines. És en aquest dia a dia que ens adonem de la calor tan intensa que està arribant a fer. Unes temperatures excepcionalment altes per l’època que fan suar de valent a tothom i que aquest cap de setmana tocaran sostre a Catalunya.

 

D’aquesta manera, la pregunta que cada cop se sent més pel carrer és clara: quan s’acabarà aquesta calor? Doncs encara ens tocarà suar un parell de dies més, ja que les temperatures tocaran sostre aquest diumenge. Pels que esteu cansats de la calor, però, podeu estar contents perquè sembla que el temps farà un canvi radical entre dilluns i dimecres, quan els termòmetres baixaran de forma molt clara, en alguns casos fins a 8 graus.

 

Al voltant dels 35º a l’interior el primer dia de tardor

La calor toca sostre aquest diumenge | Arxiu

 

A les hores centrals de dissabte i diumenge, l’ambient continuarà sent molt càlid arreu i xafogós a la costa. De fet, diumenge, coincidint amb l’arribada de la tardor, és quan s’esperen les màximes més altes d’aquest episodi, amb temperatures que poden arribar als 35º o 36º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. Unes dades que, si s’acaben donant, batrien rècords històrics per trobar-nos en la segona quinzena de setembre a Catalunya. Sens dubte, un cap de setmana de ple estiu 

 

A la resta del país, esperem que els termòmetres pugin més enllà dels 30º a gran part de l’interior i del prelitoral, mentre que a la costa també es rondaran els 30º amb molta xafogor. Els termòmetres es quedaran un pel més curts a zones de muntanya i del litoral. Un ambient molt calorós que serà la traca final de l’estiu.

 

A l’espera de l’arribada de la tardor més contundent

Tot els models meteorològics insisteixen en què a partir de dilluns, però sobretot dimarts i dimecres, les temperatures començaran una baixada que serà molt notable. De fet, passarem dels 35º que s’esperen diumenge a màximes que, en la majoria dels casos, es mouran entre els 22º i els 26º, més baixes a punts de l’interior i de muntanya.

 

Pel que fa a les nits, a partir de la matinada de dimarts seran fresques arreu i inclús fredes a molts punts de muntanya i de l’interior. Moltes mínimes es mouran entre els 10º i els 15º, mentre que a les zones més fredes es baixarà d’aquestes xifres.

 

Mapa de temperatures mínimes baixes previstes la nit de dimarts a dimecres | GFS

 

Pel que fa als ruixats, no sembla que hagi de venir una situació de precipitacions extenses, però sí que a partir de dilluns augmentarà la possibilitat de xàfecs de tarda a més comarques. Si precipita al Pirineu, la neu apareixerà a les cotes altes. Tot plegat amb vent del nord que bufarà amb ganes a l’Empordà a partir de dilluns mateix. Una situació que serà l’estocada final a l’estiu i l’inici de la plena tardor després de molts dies de calor intensa i excepcional.