IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

S'acumula més d'un metre de neu en alguns sectors del Pirineu des de divendres

La nevada cau amb força encara aquest matí tot i que s'espera que afluixi durant la tarda

La nevada ha estat molt important a Andorra | @circuitdegel

La nevada ha continuat caient durant bona part de la matinada de forma general al Pirineu Català. La neu ha seguit acumulant gruixos a pràcticament tota la serralada. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, en alguns observatoris de muntanya ja s'han acumulat des del passat divendres més d'un metre de neu. Les previsions indiquen que la nevada hauria d'anar afluixat durant la tarda i vespre d'avui dilluns.

ACTUALITZACIÓ | Dilluns 16 de gener a les 10:00

La neu ha caigut amb molta força durant la nit i primeres hores del matí al Pirineu. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya des del passat divendres s'han acumulat fins a 115 cm a Lac Redon, 99 cm a Certascan, 80 cm a Malniu, 79 cm a la Bonaigua, 68 cm a Sasseuva, 40 cm a Núria, 33 cm a Setcases o 20 cm a Boí. Els mapes del temps indiquen que la nevada ha d'anar caient encara durant el matí, però cada vegada més restringida al Pirineu de Lleida. Durant la tarda, i especialment al vespre, la nevada ha d'afluixar molt a tot el Pirineu i només creiem que nevaria a la cara nord de la Vall d'Aran. Durant el matí de dilluns segueixen tancades algunes carreteres per la neu. Es troba tallada la BV-4031 des de Castellar de n'Hug fins a la Molina i la C-28 des de Vaquèira fins a la Casa Sastrada al municipi de Naut Aran. La circulació per la resta de vies que creuen les comarques del Pirineu encara és molt complicada i l'ús de cadenes és generalitzat.

A continuació teniu algunes de les imatges de la nevada que ha caigut durant aquesta matinada i primeres hores del matí, que en alguns indrets ja acumula impressionants gruixos de neu.

ACTUALITZACIÓ | Diumenge 15 de gener a les 12:00

La nevada ha sigut molt important avui diumenge a bona part del Pirineu i especialment al Pirineu de Lleida. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya la neu ha acumulat des del passat divendres fins a 51 cm a Lac Redon, 45 cm a Malniu o 38 cm a Certascan. Durant la jornada d'avui també ha nevat a cotes per sota dels 1.000 metres en alguns sectors del Pirineu. S'han acumulat fins a 12 cm a Vielha, 7 cm a Puigcerdà o 3 cm a Sort. La nevada fins i tot ha sorprès alguns sectors de les comarques de Girona i del nord de Barcelona aquest matí deixant algunes enfarinades per exemple a Sant Hilari Sacalm.

Durant les hores que vénen la nevada ha de seguir caient amb intensitat a molts punts del Pirineu, especialment del Pirineu de Lleida. S'espera una nevada molt important a tot el Pirineu durant el matí de dilluns. No es descarta de matinada alguna nevada feble o anecdòtica a punts del nord de la Garrotxa, del nord del Berguedà o fins i tot arribant als punts més elevats d'Osona. Durant el migdia i la tarda la neu ha d'anar afluixat i quedaria restringida al Pirineu de Lleida. La nevada més important sempre l'esperem a la cara nord.

A continuació deixen algunes de les fotografies del dia d'avui a diferents punts del Pirineu. Podeu observar els bons gruixos de neu que s'han acumulat a molts punts del Pirineu Català.


Comentaris

envia el comentari