ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Sant Andreu de la Barca demanarà la declaració de zona catastròfica pels aiguats

La demanda té l’objectiu d’aconseguir més recursos per ajudar als afectats, perquè la tempesta del 17 d'agost va causar importants desperfectes a la població

L'aiguat va inundar aquest pàrquing de Sant Andreu de la Barca
L'aiguat va inundar aquest pàrquing de Sant Andreu de la Barca | Javier Vegas

A conseqüència dels aiguats del passat 17 d’agost que van afectar en poc temps la localitat de Sant Andreu de la Barca, l’Ajuntament ha comunicat que demanarà la declaració de zona catastròfica a tot el terme municipal pels danys registrats. Al mateix temps, l’ajuntament ja ha iniciat obres de millora a les zones més problemàtiques per augmentar la capacitat de drenatge i reduir l’acumulació d’aigua.

 

Un aiguat extraordinari

Detall de l'imatge del ràdar meteorològic durant els aiguats del 17 d'agost
Detall de l'imatge del ràdar meteorològic durant els aiguats del 17 d'agost | SMC

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el registre de pluja del passat divendres és el major en els darrers 8 anys i van arribar a caure 64,4 litres d’aigua per metre quadrat en només mitja hora, la xifra més elevada de Catalunya.

 

Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca, ha explicat que amb la sol·licitud de zona catastròfica tractaran d’aconseguir més recursosper ajudarels afectats.

 

L’alcalde ha recomanat als ciutadans que guardin totes les factures de les despeses ocasionades pels efectes dels aiguats amb la finalitat de disposar d'aquesta informació en cas de necessitat. Tanmateix, l’Ajuntament ha habilitat un punt d’informació pels afectats, que atén el responsable de la Policia Local, en el que els ciutadans es poden adreçar tots els dies de les 10 h a les 12 h.

L'aiguat va ocasionar talls de carreteres al Baix Llobregat i Sant Andreu de la Barca
L'aiguat va ocasionar talls de carreteres al Baix Llobregat | Aj. de Sant Andreu de la Barca

L’ajuntament realitzarà obres per impedir que es repeteixin els danys

Durant els propers dies començaran unes obres per millorar la capacitat de drenatge dels carrers més afectats al nucli urbà i desviar l’aigua als col·lectors, una actuació que també es pren a la zona de la rotonda que hi ha enfront del centre comercial.

 

Llorca informa que farà ara aquesta sol·licitud de declaració de zona catastròfica però serà el Consell de Ministres qui hagi de donar una resposta i el termini pot ser llarg. Mentrestant, les actuacions urbanes proposades pel gabinet de crisi d’aquesta situació són una solució en cas de pluja normal o intensa, però l’alcalde destaca que davant d’unes pluges extraordinàries com les d’aquest episodi els col·lectors no garantirien tot el drenatge i s’hauran de prendre totes les precaucions possibles. 


Comentaris

envia el comentari