rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Pugen a 110 els morts per les pluges torrencials del Japó

Avui s'ha conegut que uns dels pitjors aiguats de la història del país nipó ja sumen més d'un centenar de morts i desenes de desapareguts.
Hi ha 44 persones desaparegudes | CatalunyaDiari.cat

 

La xifra de morts durant les pluges torrencials del Japó augmenta dia rere dia. Avui s'ha conegut que, a més de les 79 persones que es troben desaparegudes, ja són 110 les persones mortes pels fatídics esdeveniments sobretot a la part central i sud-occidental del país.

 

Prop de 5 milions de persones han hagut de ser evacuades de les seves cases, ja que l'alerta segueix activa. I és que, a hores d'ara, encara són possibles els desplaçaments de terra o les crescudes de rius, entre altres desastres naturals, perquè s'esperen més pluges. 

Una situació molt greu

El govern del país no descarta que pugui augmentar la xifra de morts a causa de la gravetat de la situació. És per aquest motiu que, 48.000 policies, bombers i membres de les Forces d'Autodefensa del Japó treballen incansablement per fer front a la situació. 

 

La situació, però, no només afecta la població sinó que també està tenint conseqüències en la indústria. Així doncs, alguns fabricants d'automòbils s'han vist obligats a parar la producció per no posar en perill la seguretat dels treballadors.

 

Les pluges han deixat centenars de persones sense casa | CatalunyaDiari.cat

D'altra banda, la capital del Japó, Tokio, ha estat sacsejada aquest passat diumenge per un terratrèmol de magnitud 6 a l'escala Richter i, malgrat que el seu epicentre es trobaria enmig del Pacífic a uns 50 quilòmetres de profunditat, les autoritats van confirmar que no hi havia risc de tsunami.