IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Localitzat un porc senglar la nit de dijous a Vic

Un conductor ha enregistrat el vídeo de la trobada amb l’animal mentre estava al polígon Mas Beuló de Vic

Una família de porcs senglars creuant un carrer
Una família de porcs senglars creuant un carrer | EFE

El senglars normalment són animals salvatges desconfiats que prefereixen estar allunyats de la població humana, dins el bosc. Tot i això, en situacions de manca de menjar al seu hàbitat i amb temperatures agradables, cada vegada més baixen a les afores dels nuclis urbans cercant aliments als contenidors de residus i a les papereres. Aquesta nit s’ha trobat un exemplar jove prop del centre de Vic.

És un fet molt freqüent a l’entorn de la ciutat de Barcelona i a tota l’àrea metropolitana durant els mesos més càlids i durant el vespre els veïns de la zona alta n’observen cada setmana. Els menys tímids son els joves que acostumen a baixar a la ciutat més cops, però han conegut la facilitat d’obtenir menjar gràcies a la mare que els ha guiat quan eren cadells.

La mateixa situació succeeix a la plana de Vic, sembla que és molt comú trobar porcs senglars als carrers dels pobles més rurals, els més joves han perdut la por als humans i busquen restes de menjar als cubells del porta a porta i els contenidors. També senten predilecció per patates i hortalisses dels conreus. És una espècie omnívora que tant menja vegetals com també restes de carn i petits mamífers del bosc.

Un animal salvatge que s’ha tornat carronyer i problemàtic

Com explicava, la tendència del senglar és a perdre la por a les ciutats i recórrer els espais urbans per menjar o en el moment de migrar, perquè les vies de comunicació i els nostres barris envaeixen l’espai natural, el seu hàbitat, molts cops. L’expansió urbana és culpable d’aquestes trobades amb senglars, tant a les grans ciutats com al món rural.

A la comarca d’Osona comença a ser més habitual veure senglars a les rodalies de Vic, la capital. Aquest cop, la nit de dijous, se n’ha vist un exemplar jove una mica espantat i desorientat al polígon Mas Beuló. El passat dia 25 de novembre van atropellar-ne un a la C-154 direcció Vic, prop del Pou de Glaç, i una de les primeres rotondes abans entrar a la ciutat.

És un animal que es reprodueix amb molta facilitat i les mares pareixen molts cadells. L’augment desmesurat de la seva població, les insuficients estratègies de control i l’accés senzill a les deixalles a les ciutats provoca molts problemes. Els vigatans han d’anar en compte quan circulen amb cotxe perquè poden sortir inesperadament de la vegetació i provocar un accident.


Comentaris

envia el comentari