rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

S'imposa l'ambient més fred a tot el territori

Les temperatures encara baixaran més entre dilluns i dimarts i les matinades serien fredes
L'ambient fred s'imposarà durant la setmana | Cedida

L'ambient fred que avui diumenge ja s'ha instal·lat a bona part del territori encara el notarem més durant l'inici de la setmana. Esperem que el fred s'imposi entre dilluns i dimarts a tot el territori i les temperatures, tant les màximes com sobretot les mínimes, encara puguin baixar alguns graus més. Durant la matinada d'avui diumenge l'ambient ja era gèlid a alta muntanya. Per exemple al sostre de Catalunya, a la Pica d'Estats (3.143 m.) la temperatura mínima aquesta passada nit ja ha sigut de -13.9ºC.

Durant les primeres hores de dilluns esperem que les temperatures siguin sensiblement més baixes a tot el territori i l'ambient sigui el d'un matí d'hivern en general. Les temperatures mínimes podrien baixar fins als -2 o -4ºC a moltes valls del Pirineu, sensiblement per sota en alguns punts. Les glaçades també podrien arribar a punts del Prepirineu. A les comarques de l'interior de Catalunya, especialment al voltant de l'Altiplà Central, la Serralada Transversal o de les muntanyes del prelitoral de Tarragona (Prades), les temperatures podrien baixar fins als 0 o 2ºC de mínima la propera nit. A punts del litoral les temperatures també baixarien considerablement i les mínimes podrien arribar fins als 6 o 8ºC. Allà on més els hi costaria de baixar seria a les Terres de l'Ebre, tot i que el vent de mestral que encara bufaria moderat incrementaria notablement la sensació de fred. Pel que fa a les temperatures diürnes, amb prou feines arribarien o superarien lleugerament els 10ºC a les comarques de l'interior i allà on més pujarien, fins als 14 o 16ºC, serien a la costa de Tarragona i sud de Barcelona.

Dimarts les temperatures encara podrien baixar una mica més i podrien registrar-se gelades febles a les comarques interiors, al voltant de l'Altiplà Central i a punts elevats del prelitoral. Les temperatures màximes podrien quedar-se sense canvis o pujar lleugerament, especialment a les comarques de Tarragona.