ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

URGENT

❗ Detenen 'El pequeño Nicolás' per intentar apunyalar un cambrer a Madrid

S'intensifiquen les nevades a cotes molt baixes a Barcelona i a Girona

Han vist caure neu als barris de Gràcies, de Sants i d'Horta Guinardó

 

 

Aquest dijous ens hem llevat amb nevades a cotes molt poc habituals, i és que les precipitacions han arribat gairebé fins al nivell del mar, tot i que de forma dèbil. A primera hora del matí, molt usuaris han publicat imatges de carrers i cotxes nevats a la mateixa ciutat de Barcelona. I la cosa sembla que no acabarà aquí, ja que a hores d'ara comencen a formar-se importants nuclis de precipitació al Barcelonès, al Baix Llobregat i al Vallès i al Maresme. 

 

En la majoria de casos, la precipitació és neu o neu granulada, ja que la temperatura actual a punts com el barri de Sants és de tan sols tres o quatre graus. A les xarxes socials hem pogut trobar un vídeo de curta durada, on s'observa com els flocs de neu cauen al parc de Vallparadís, a Terrassa.  A altres llocs com el barri de Vallvidrera o el barri de Gràcia de Barcelona també s'ha pogut observar neu i neu granulada. 

 

 

 

Girona s'emporta la part més important de les nevades

Amb tot, no hi ha dubte que on més neu hi ha caigut des de primera hora del matí, i on continua nevant a hores d'ara és a les comarques de Girona. A la Nacional II, entre Maçanet i Sils, ja hi ha un centímetre de neu, i el paisatge és completament hivernal.  A Vidreres i al mateix municipi de Sils, la neu ha emblanquinat cases, arbres i carrers. 

 

 

 

 

 

Però és en punts com Santa Coloma de Farners on cauen a hores d'ara flocs de neu gegants, que han obligat molta gent a treure les seves càmeres i mòbils i immortalitzar el moment. 

 

 

Emergències demana no utilitzar el cotxe en moments de nevada

 

A través del seu perfil de Twitter, Emergències Catalunya ha demanat extremar la precaució a les carreteres, i no utilitzar el cotxe en moments de nevada. En aquest sentit les màquines llevaneus ja estan actuant a importants vies com l'autopista AP-7, a la C-35 i l'autovia A-2. Al mateix temps, als voltants de l'aeroport de Girona també ha començat a nevar amb intensitat.