El sol crema tant durant l’abril com a finals d’agost

La radiació solar de les dues èpoques és la mateixa degut a l’alçada del sol. Hem d’utilitzar més crema solar a l’aire lliure perquè la pell està més blanca i vulnerable després de l’hivern

Ens hem de protegir més perquè la pell no està acostumada després de l'hivern | Arxiu

Per molt sorprenent que pugui semblar, el sol de mitjans de mes d’abril crema tant com el que tenim a finals d’agost. La raó la trobem en l’alçada de l’astre al cel de la Terra, ja que és la mateixa en aquestes dues èpoques i, per tant, tenim la mateixa radiació solar.

No obstant, en aquesta època tenim un agreujant, ja que la nostra pell està més blanca i poc acostumada al sol perquè venim de l’hivern i, d’aquesta manera, ens hem de protegir més. A més, no fa la mateixa calor que a l’agost, i això sovint ens despista i ens fa pensar que el sol no pica tant.  

Precisament, aquests dies segur que molt agent té planejades activitats a l’aire lliure aprofitant els dies de festa de Setmana Santa. Per aquesta raó, és important anar equipats amb crema de sol al damunt i barrets pel cap, ja que moltes hores exposats al sol ens poden acabar passant factura amb pell cremada o insolació. No te’n fiïs

El sol crema tant a l'abril com a finals d'agost
El sol crema tant a l'abril com a finals d'agost | Arxiu

 

La mateixa radiació solar que a finals d’agost

Segur que molta gent es pregunta per què tenim la mateixa radiació solar a mitjans d’abril que a finals d’agost si no fa la mateixa calor. La raó la trobem en l’alçada del sol, ja que aquest es troba en la mateixa verticalitat al damunt nostre en aquestes dues èpoques i, per tant, rebem la mateixa radiació solar. El màxim de verticalitat el viurem el 21 de juny, just en el solstici d’estiu.

No obstant, ens trobem a la primavera, època de temps molt inestable i de contrastos entre el fred de finals d’hivern que notem sobretot a les nits i la calor que va arribant. Aquest desgavell tèrmic fa que no tinguem les mateixes temperatures que a ple estiu, com per exemple a finals d’agost, quan tenim el sol a la mateixa alçada que ara.

Una sensació de confort primaveral que pot agafar desprevingut a més d’un i, malgrat no passar molta calor, podem acabar més vermells que una gamba. Així que toca protegir-se amb crema solar com si ens trobéssim a ple estiu.

  


Comentaris

envia el comentari