YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La NASA queda sorpresa per l’expulsió de roques per part de l’asteroide Bennu

És un fenomen que mai s’havia vist encara a l’espai i que fa replantejar algunes investigacions fetes fins ara. Les ejeccions que fa aquest element han deixat els astrònoms desconcertats

Imatge de l'asteroide Bennu
Imatge de l'asteroide Bennu | NASA

L’espai és immens i ens depara mil i una sorpreses que encara hem de descobrir. Algunes d’elles, però, són d’aquelles que deixen a més d’un amb la boca oberta. Això és el que els hi ha passat als astrònoms de la NASA que observen l’asteroide Bennu, element espacial que ara s’ha descobert que fa expulsions de roques cap a l’exterior, cosa que fins ara no s’havia vist mai. 

Així ho han confirmat les dades que envia la sonda OSIRIS-REx de la NASA, arribada a l’òrbita de l’asteroide fa ben poc. Una anomalia detectada que consisteix en l’emissió d’uns dolls de partícules que son ejectats des de l’asteroide. Això fa replantejar les investigacions i conclusions dutes a terme fins ara sobre el comportament i la composició de les roques espacials.   

La primera expulsió de roques es va detectar el dia 6 de gener i, des de llavors, els experts han detectat fins a 11 situacions com aquesta. Per ara, la NASA no ha pogut oferir cap explicació sobre la raó d’aquestes ejeccions.

Algunes de les roques s’han convertit en petites llunes

Segons la NASA, no totes les roques expulsades pels núvols que surten de l’asteroide surten cap a l’exterior, sinó que algunes d’elles es queden a l’òrbita de l’element en forma de petites llunes. Bennu està considerat un asteroide petit que fa uns 490 metres de diàmetre. «El descobriment d’aquestes columnes es una de les sorpreses més grans de la meva carrera científica», explica Dante Lauretta, professor de la Universitat d’Arizona.

OSIRIS-REx va ser llançada l’any 2016 i va arribar a l’òrbita de Bennu el desembre de l’any passat amb l’objectiu de retornar a la Terra material extret de la roca per dur a terme investigacions. El misteri d’aquestes expulsions de roques posa ara més emoció en la investigació de l’asteroide.  


Comentaris

envia el comentari