Troben a Sud-àfrica la perillosa aranya vídua negra més gran del món

Els experts creuen que és una nova espècie d’aquest tipus d’aranya que supera totes les expectatives pel que fa a les mides. Són unes de les aranyes més mortíferes del planeta

Imatge d'un exemplar de la nova espècie de vídua negra | Africa Geographic

Sud-àfrica és la protagonista d’una d’aquelles notícies animals que fan posar els pels de punta. Els experts han trobat en aquest país la que probablement sigui l’espècie més gran de vídua negra de tot el planeta, un tipus d’aranya molt perillosaque és de les més mortíferes de tot el món, també per als humans.

De fet, aquesta aranya recentment descoberta, coneguda amb el nom científic de ‘Phinda button’, és la primera espècie de vídua negra descrita i trobada en els últims 28 anys, convertint-se també en la més gran.

Una de les aranyes més mortíferes del món

Segons l’entomòloga de Wild Tomorrow Fund, Barbara Wright, que va encapçalar el descobriment, encara s’han de dur a terme les proves toxicològiques de la nova espècie. «Totes les aranyes vídues negres són considerades mèdicament importants degut al seu potent verí neurotòxic», afirma l’experta.

En aquest sentit, aquesta aranya és una de les més mortíferes del món y una picada seva a un humà pot provocar molt dolor, palpitacions, sudoració, vòmits i, inclús, la mort. «Les espècies d’aranya vídua prèviament descobertes conformen tres de les nou aranyes més mortíferes del món», afirma Wright, que destaca que poques vegades les seves picades acaben amb la mort. Wright va trobar la primera aranya d’aquesta espècie l’any 2014 a Tembe Elephant Park.

Les vídues negres són de les aranyes més perilloses del món | Africa Geographic

 

Unes aranyes molt vistoses pels seus colors cridaners

Les femelles d’aquest tipus d’aranya són de color negre amb marques molt vistoses de color vermell brillant al ventre i a l’esquena. Això fa que siguin molt cridaneres i identificables a simple vista. Aquesta aranya també pot ser distingida pels sacs d’ous de color púrpura que porten al damunt, que contenen centenars de cries.

La troballa d’aquesta nova espècie de vídua negra s’ha fet als boscos de terra sorrenca de Sud-àfrica, ecosistema seriosament amenaçat i que es troba en perill d’extinció mediambiental. «Trobar una nova espècie d’aranya vídua en un hàbitat en perill crític realment ressalta la importància de la seva protecció», afirma Wright.  


Comentaris

envia el comentari