Sudan serà el primer país inhabitable del món per culpa del canvi climàtic

Més de 4 milions i mig de persones d'aquest país pateixen inseguretat alimentaria i s'espera que més de 3,2 milions de persones s'enfrenin al problema de l'escassetat d'aigua

Sudan podria ser el primer país inhabitable per culpa del canvi climàtic | IFRC

Sudan podria ser un desert inhabitable en els pròxims 100 anys. Tal com explica el diari The Huffington Post, aquest país, en el que viuen més de 40 milions de persones, ja pateix greus problemes de desertificació i continuades tempestes de pols molt virulentes. A més, els científics preveuen que per l'any 2060, la temperatura mitjana haurà augmentat fins a tres graus centígrads a la regió. El científic climàtic Jos Lelieveld, ha afirmat en una entrevista per la CNN que «El nord d'Àfrica ja és càlid, i la seva temperatura seguirà en augment. En algun moment d'aquest segle, part de la regió serà inhabitable».

A més de la temperatura, un factor a tenir en compte d'aquesta situació de risc són les tempestes de sorra (haboobs) característiques de la zona i que cada vegada són més freqüents. Sudan té més de 4,6 milions de persones en situació d'inseguretat alimentaria, segons l'Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU, i pròximament s'espera que uns 3,2 milions de persones més s'enfrontin a l'escassetat d'aigua.


Comentaris

envia el comentari