Denuncien la tala il·legal de 700 arbres a la Costa Brava

La promotora ha dut a terme l’acció per construir una urbanització a Palafrugell sense el permís de l’ajuntament. Una entitat ecologista demana aturar el projecte

La tala d'arbres a Palafrugell
La tala d'arbres a Palafrugell | ACN

La plataforma ecologista SOS Costa Brava denuncia la tala de prop de 700 arbres per part d’una promotora que no tenia el permís municipal per dur a terme l’acció a la zona de Palafrugell, al Baix Empordà. L’empresa vol construir una urbanització en aquest punt del municipi, conegut com a Aigua Xelida i amb un alt valor a nivell de medi ambient. 

En aquest sentit, l’entitat ecologista ja ha exigit a l’ajuntament i als Agents Rurals que facin una inspecció a la zona i aturin el projecte de forma ‘immediata’. Està previst que es construeixin fins a 33 habitatges nous de luxe en aquesta zona dins del projecte ‘Aiguacel’, però els ecologistes ja han dit que aquest projecte és un «atemptat contra el paisatge».

Imatge de la tala d'arbres
Imatge de la tala d'arbres | ACN

 

Sancionar la promotora després de Cap d’Any

Segons explica l’alcalde Josep Piferrer en declaracions a TV3, un cop passi el Cap d’Any, el primer dia hàbil del 2019 responsables tècnics de l’ajuntament aniran a la zona per sancionar els promotors. De fet, aquest projecte urbanístic encara s’està tramitant i, per tant, encara no està clar si s’acabarà donant la llicència o no, raó per la qual la tala d’arbres es considera il·legal.

SOS Costa Brava també denuncia que la tala s’ha fet en plenes vacances de Nadal i amb un vigilant de seguretat custodiant la zona on les màquines han començat a dur a terme l’acció. Unes circumstàncies que l’entitat posa de manifest per criticar la manera de fer de la promotora.

El terreny afectat ocupa un total de 30 hectàrees de bosc mediterrani ubicat just a primera línia de mar. Com que s’ha produït la tala, l’entitat ecologista demana ara que es reforesti la zona amb garanties perquè els arbres que s’hi plantin puguin créixer i estiguin protegits contra qualsevol altra projecte urbanístic. Un procés, però, que es preveu llarg, ja que tot plegat requereix un tràmit municipal que no serà ràpid.


Comentaris

envia el comentari