Talls i molts problemes a les carreteres tarragonines i imatges de postal per la nevada

La neu cau especialment a la Terra Alta, els Ports i muntanyes de Tarragona, on la cota s’ha desplomat. Ja hi ha gairebé 30 centímetres en alguns punts
La neu ha obligat a tallar la C-44, on hi ha hagut algunes incidències | Tarragona Digital

 

La nevada no s’atura a les Terres de l’Ebre i a les muntanyes de Tarragona amb acumulacions que comencen a ser importants i amb força incidències, deixant. La cota ronda els 300 o 400 metres, però en alguns casos s’ha desplomat i neva a 200 metres o, inclús, per sota. No obstant, al Camp de Tarragona la cota és força més alta. Hi ha una clara emblanquinada a partir dels 500 o 600 metres, mentre que s’està veient nevar en poblacions com ara Tivissa o Gandesa.

 

Un dels punts on més està nevant és a la Terra Alta i a tota la zona dels Ports, on ja s’acumulen 28 centímetres a l’estació meteorològica oficial del Parc Natural dels Ports, ubicada a 1.055 metres d’altura, i 11 centímetres a Horta de Sant Joan. Diverses carreteres estan afectades amb problemes destacats per la presència de gel a la via. Més enllà de les incidències, però, les imatges de postal són espectaculars en molts indrets. També ha nevat a Prades i al Priorat, però la nevada ha estat més discreta i a cotes més elevades. 

 

 

Talls i afectacions a les carreteres i nens sense escola

Pel que fa a les afectacions del dia a dia, el transport escolar ha quedat totalment suspès a la Terra Alta, fet que ha deixat a centenars d’alumnes sense classe. Pel que fa al trànsit, també hi ha força incidències, i la C-44 està tallada per la quantitat de neu que s’hi acumula. També es demana precaució per la presència de gel i neu a la calçada en diverses vies: a la C-43 i N-420 a Gandesa, a la T-330 entre Arnes i Prat de Comte, la T-334 entre Horta Sant Joan i Bot, la TV-3531 entre Gandesa i Bot i la TV-7231 entre Gandesa i Vilalba. També hi ha alguns problemes a la C-44 a Tivissa.

 

 

En alguns casos, són necessàries les cadenes per circular per algunes d’aquestes carreteres, mentre que Protecció Civil i Trànsit demanen molta precaució a l’hora d’agafar el vehicle si hem de conduir per aquestes zones.

 

Neu per estona

La previsió indica que la nevada continuarà encara durant unes quantes hores en aquestes zones, amb la cota entre 300 i 400 metres, però puntualment desplomant-se als 200, com ja ha passat fins ara. La previsió és que a partir del vespre i nit la cota pugi clarament, coincidint amb l’apropament de les precipitacions més importants del temporal.

Més notícies de la categoria Méteo