IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Graven per primera vegada una taràntula menjant-se un opòssum

Aquestes inèdites imatges s’han registrat a la selva del Perú per part d’un grup de científics. És el primer cop que es veu a una aranya menjant-se un animal d’aquestes dimensions

Imatge de la taràntula menjant-se un opòssum
Imatge de la taràntula menjant-se un opòssum | National Geographic

Imatges increïbles les que ens arriben des de la selva tropical del Perú. Per primera vegada, un grup de científics de la Universitat de Michigan (Estats Units) ha aconseguit captar una taràntula molt gran menjant-se un opòssum, un animal vertebrat de mides força grans per a una aranya. Mai abans s’havia vist una escena com aquesta.

De fet, fins ara tan sols s’havien documentat imatges d’aranyes menjant-se petits vertebrats, com ara granotes, llangardaixos o serps, però mai abans s’havia observat a un opòssum sent engolit per una taràntula, o com a mínim no es tenia constància a nivell documental científic. Unes imatges, doncs, que són molt importants per a la ciència i que poden obrir una porta per entendre millor el comportament dels aràcnids.

Les selves del Perú, punt de residència de moltes aranyes

Aquesta espectacular escena va ser gravada al llarg d’una investigació que un grup de científics de la universitat nord-americana duia a terme a les selves tropicals del Perú, zona on abunden molt aquest tipus d’aranyes gegants. 

La troballa ha estat publicada a l’article titulat ‘Ecological interaction between arthropods and small vertebrates in a lowland Amazon rainforest’, on un dels seus impulsors, el biòleg evolutiu Daniel Rabosky, expressa que aquestes demostren que, fins ara, la comunitat científica ha valorat poc la depredació de vertebrats per part de taràntules d’aquesta mida. 

  • També et pot interessar: Imatges de la sorprenent pluja d’aranyes al Brasil

En aquest sentit, i segons expliquen els científics en un article publicat a la revista Amphibian & Reptile Conservation, la taràntula era tan gran que era equivalent a la mida d’un plat de menjar, cosa que explica el fet que tingui capacitat per engolir petits vertebrats relativament grans. Aquestes imatges crearan, sens dubte, un abans i un després entre els experts a l’hora d’estudiar el comportament d’aquestes aranyes i les seves possibles preses en el món animal.  


Comentaris

envia el comentari