rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

ARA MATEIX

2.000 passatgers afectats per una avaria a Rodalies

PREVISIÓ

Les esperades pluges regaran el territori aquest Diumenge de Resurrecció

Tarda de tempestes fortes a moltes comarques catalanes

Els ruixats acompanyats de tempesta aniran caient durant bona part de la tarda
S'esperen tempestes en les pròximes hores a moltes comarques catalanes. | Arxiu

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos a 24 comarques catalanes per la possibilitat de fortes pluges durant les pròximes 24 hores, especialment a la demarcació de Lleida i comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, on es poden arribar a recollir fins a 20 mm en només 30 minuts. En conjunt, els ruixats seran d'intensitat feble, però es podran repetir xàfecs localment moderats i acompanyats de tempesta, i amb possibilitat de calamarsa o pedra petita, especialment a zones de muntanya. Totes les comarques de Ponent tenen avisos activats per intensitat de pluja entre les dotze de la nit i les dotze del migdia de demà, i a partir de llavors i fins a les sis de la tarda, l'alerta es traslladarà a les comarques de Tarragona i Barcelona.

ACTUALITZACIÓ | Dijous 11 de maig a les 15:00

 

Les tempestes afecten en aquests moments bona part de les comarques prelitorals i interiors de Catalunya. Algunes d'aquestes tempestes van acompanyades de calamarsa petita i fortes ratxes de vent. Durant les pròximes hores les tempestes afectaran pràcticament qualsevol punt del país, però especialment zones de muntanya i de l'interior.

 

Radar actual a les 15.00 hores del dijous 11 de maig | Meteocat

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 10 de maig a les 19:00

 

Concretament, el Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp i la Conca de Barberà són les comarques tarragonines amb avisos activats per intensitat de pluja, mentre que en el cas de Barcelona són l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Moianès. Els models mostren que la situació meteorològica tendirà a millorar de cara als pròxims dies, amb ambient majoritàriament assolellat a la majoria del territori català durant divendres, tot i que amb algunes nuvolades a partir de la tarda a les comarques de Lleida i sud de Tarragona que podrien deixar alguns ruixats dispersos.

 

Mapa de comarques amb avisos activats per intensitat de pluja el dijous 11 de maig | Meteocat