Tarda i nit de fortes tempestes a Catalunya

Primer una tongada de pluges i tempestes i després baixada de temperatures

Arriben pluges i baixada de les temperatures | cedida

 

ACTUALITZACIÓ 9 d'agost 18h |  Tarda i nit de fortes tempestes

Totes les previsions confirmen que aquest vespre i nit de dimarts, i fins dimecres al matí una línia de tempestes escombrarà gran part de Catalunya podent deixar de forma local grans quantitats d'aigua, com ja ha passat des de primera hora de la tarda a la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Baix Empordà, com es pot veure en aquesta imatge:

Les pluges a Catalunya dimarts a les 18h | Meteocat

En aquest sentit, s'han activat avisos per intensitat de pluja a la majoria de comarques del país fins dimecres 10 d'agost al matí, com podeu veure en aquests mapes de Meteocat: 

Avís per la matinada de dimecres | Meteocat
 

Avís per dimecres matí | Meteocat

 

Previsió dilluns 7 d'agost

Tot i que encara no estem a la segona quinzena d'agost, que és quan habitualment comença aquest tipus de temps, dimarts i dimecres d'aquesta setmana hi haurà una típica situació de tempestes estiuenques, localment fortes però generalment de curta durada.

Dimarts a la tarda afectaran del Camp de Tarragona cap al nord del país (Barcelona, Girona i Pirineu) i seran potencialment més fortes com més a prop de la costa. La possibilitat de tempestes s'allargarà fins dimecres al migdia al sud de Catalunya i fins dijous a la matinada a la meitat nord. Les pluges i tempestes no seran generals però podrien ser localment fortes i acompanyades de llamps i trons.

Després de les tempestes les temperatures baixaran entre 3 i 5 graus una situació de temperatures més suaus que es podria allargar fins divendres o dissabte.


Comentaris

envia el comentari