Temperatures de ple estiu per començar el setembre

Aquest inici de setembre vindrà marcat per una nova pujada de temperatures que afectarà a tot el territori

Mapa d'avisos de Catalunya. | Meteocat.

Actualització | 3 de Setembre de 2016, 20:20 hores

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya activa l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per l'onada de calor que assoleix aquests dies temperatures extremadament elevades a gran part del territori. Segons informen, les comarques de ponent seran les més afectades aquest dissabte.

Tot i això, diumenge es preveu que l'episodi afecti a tot el territori català encara que s'hauran d'extremar les precaucions per què les comarques amb major incidència seran l'Alt Empordà, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Segrià, Noguera, Pla d'Urgell, Urgell, Garrigues, Bages i Anoia. Mentre que a l'extrem sud del litoral, els valors més alts estan previstos per dilluns dia 5.

Actualització | 1 de Setembre de 2016

Les temperatures tornaran a recuperar-se clarament durant el proper cap de setmana a tot el territori. Als punts més càlids del país les temperatures màximes podrien arribar de nou als 37 o 38 graus.

L'inici de setembre vindrà marcat per una nova entrada càlida que ens afectarà especialment entre el pròxim dissabte i diumenge. Després d'uns últims dies d'agost on les temperatures no han sigut especialment càlides, sembla que la pujada de temperatures durant el proper cap de setmana serà marcada arreu del territori. Esperem que entre dissabte i diumenge les temperatures puguin ser entre 5 i 8 graus més altes que les registrades durant el dia d'avui.

La pujada de temperatures es notaria especialment a punts de muntanya i de l'interior. Diumenge, el dia més càlid de la setmana, esperem temperatures màximes entre els 30 i 35ºC a les comarques interiors, fregant els 30 graus a punts del litoral. Seria a les comarques com el Priorat i la Conca on les màximes podrien superar els 35 graus.

Aquestes altes temperatures vindrien acompanyades d'un temps estable i només esperem un lleuger augment de núvols durant la jornada de diumenge sense més conseqüències.


Comentaris

envia el comentari