Forta tempesta amb calamarsada a l’àrea de Barcelona

El xàfec ha caigut a l’hora de dinar i ha deixat un fort patac en tan sols uns minuts davant la sorpresa de conductors i vianants. L’aiguat coincideix amb l’inici de l’operació sortida del pont

A l’hora de dinar s’ha fet de nit a Barcelona a causa d’una forta tempesta que ha arribat cap a quarts de tres i que ha deixat una calamarsada a diversos barris de la ciutat i molts litres en pocs minuts. L’aiguat ha sorprès a molts vianants i conductors per la seva intensitat i ha anat acompanyat de molts llamps i trons.

En alguns casos, cotxes, terrasses i alguns carrers s’han quedat lleugerament blancs a causa de la intensa calamarsada.  Per ara no consten incidències a causa de l’aiguat, ja que ha entrat des del mar i ha avançat ràpidament en direcció nord abandonant la ciutat, afectant altres municipis de l’àrea metropolitana, especialment el sud del Vallès Occidental, l’oest de l’Oriental i el Maresme. 

Aquestes són algunes imatges del fort aiguat:

 

Tot i el fort aiguat, no s'han recollit molts litres en total, ja que la tempesta ha passat molt ràpid. No obstant, s'ha sumat pluja a tota la que ha caigut des d'ahir a la nit, i aquests són els registres més destacats de l'àrea de Barcelona recollits fins ara: 

  • Barcelona (Eixample): 52 l/m2
  • Vallirana: 52 l/m2
  • Cerdanyola del Vallès: 44 l/m2
  • Terrassa: 43 l/m2
  • Mollet del Vallès: 43 l/m2
  • Sabadell: 28 l/m2
  • L'Hospitalet de Llobregat: 27 l/m2

Forta tempesta coincidint amb l’operació sortida del pont

El mal temps d’aquest dimecres ja ha provocat moltes retencions a les carreters aquest matí, especialment a l’àrea de Barcelona. Es dona el cas, però, que l’aiguat més important, el d’aquest migdia, coincideix amb l’operació sortida del pont de Tots Sants, amb la previsió que prop de mig milió de vehicles surtin de l’àrea metropolitana. Per tant, el fort patac pot complicar l’inici d’aquesta operació sortida. 

Previsió per a les properes hores

De cara a les properes hores, es preveu que els ruixats i les tempestes encara caiguin entre les comarques de Barcelona i Girona, així com al Pirineu. A la resta del territori no es descarten algunes precipitacions més febles i disperses, tot i que dominaran les clarianes. En alguns punts del nord-est de Catalunya es poden superar els 50 o 60 l/m² en tot l’episodi. 

Al Pirineu es preveu que es puguin acumular fins a 100 l/m² en total, mentre que la cota de neu es situarà entorn dels 1.800 metres amb nous gruixos importants. A més, hi haurà fortes ventades del sud i molt mala mar.  Hi ha avisos del Meteocat activats en aquest sentit, mentre que Protecció Civil té en prealerta els plans Inuncat, Ventcat i Procicat. El temps millorarà clarament demà dijous.