La tempesta Cecília deixa almenys dues víctimes mortals a França

La zona més afectada per aquest temporal és la del sud del país, amb greus inundacions i ventades molt fortes
El temporal ha deixat greus inundacions i fortes ventades a França | EFE

 

La tempesta Cecília ha portat un autèntic temporal de pluja i vent fort a gran part de la península Ibèrica, però també al sud de França, on ja hi ha almenys dues víctimes mortals. Les greus inundacions i les ventades estarien darrera de les defuncions d’aquestes dues persones trobades aquest diumenge que portaven desaparegudes des del dissabte.

 

En concret, i segons ha informat la delegació del Govern de Var, una de les víctimes ha estat trobada al municipi de Muei, molt a prop de la zona on el dissabte va bolcar una embarcació. En aquest cas, es tracta d’un civil que va caure a l’aigua des d’una embarcació de rescat. L’altra víctima és un home de 77 anys que ha estat trobat sense vida a l’interior del seu vehicle a Carabasse, a uns 20 quilòmetres de Sant-Antoine de Var, on va desaparèixer ahir.

 

 

Segueix la màxima alerta a França

El servei meteorològic de França ja ha rebaixat les alertes al color taronja després que ahir s’activés l’alerta roja en diversos departaments de la Costa Blava, mentre que es demana màxima precaució a la ciutadania. «La situació està lluny de la normalitat», ha expressat en declaracions a la cadena ‘BFM TV’ el delegat del Govern de Var, Jean-Luc Videlaine, tot i que l’aigua ja comença a baixar de cabal.

 

A més de les dues víctimes mortals, dissabte un home de 78 anys va haver de ser rescatat després de quedar atrapat per un despreniment de terra, essent hospitalitzat posteriorment per una hipotèrmia. Hi ha hagut moltes incidències i prop de 1.600 bombers segueixen mobilitzats a Var i els Alps Marins pel temporal. En només 48 hores, ha caigut en aquesta zona tanta aigua com la que cau en dos o tres mesos.

Més notícies de la categoria Méteo