Tempesta ‘Ciara’: caos al centre d’Europa pel fort temporal

Alemanya és un dels països que més està patint el pas de la borrasca, sobretot pel fort vent. El Regne Unit, Irlanda, Bèlgica o els Països Baixos també han patit desperfectes amb almenys un mort

Imatge d'una inundació al Regne Unit per la tempesta 'Ciara'
La tempesta 'Ciara' està generant el caos al centre d'Europa | Twitter

Mentre l’anticicló aporta un temps molt tranquil a Catalunya aquests dies, el centre d’Europa està patint greument els efectes d’una profunda borrasca. Es tracta de la ‘Ciara’, un potent temporal que està castigant especialment Alemanya, on també rep el nom de ‘Sabine’, mentre que altres països com el Regne Unit, Bèlgica, Irlanda o els Països Baixos també estan patint els seus efectes, complicant molt la mobilitat dels habitants i dels viatgers aquests dies. De fet, al Regne Unit hi ha hagut el primer mort del temporal, un conductor de 58 anys que s'ha vist atrapat per la caiguda d'un arbre. 

Els vents huracanats, que en alguns moments han deixat ràfegues que han fregat els 200 km/h, han causat molts desperfectes, amb afectacions greus, com ara la cancel·lació de vols i trens o el tancament de ports i carreteres. A més, prop de 100.000 habitatges del Regne Unit i Irlanda s’han quedat sense electricitat. A l’aeroport londinenc de Heathrow, alguns avions han hagut de cancel·lar l’aterratge per les dificultats causades pel vent. 

Problemes al Canal de la Màniga i països de la zona

El fort temporal està colpejant durament el Canal de la Màniga, cosa que ha provocat el tancament dels ports de Dover (Regne Unit) i Calais (França) de forma indefinida fins que es normalitzi la situació. Només al país francès, 32 departaments segueixen amb l’alerta taronja pel temporal i 130.000 llars segueixen sense electricitat. 

Bèlgica també ha viscut la fúria del ‘Ciara’, amb l’esfondrament de la façana d’un edifici a Brussel·les com a conseqüència més destacada. Pel que fa als Països Baixos, un centenar de vols han quedat cancel·lats a l’aeroport d’Amsterdam, mentre que els desperfectes causats especialment pel vent són molt nombrosos.

Alemanya, epicentre del temporal

El temporal Ciara està castigant especialment Alemanya aquestes últimes hores, sobretot pel fet que la borrasca creua de nord-oest a sud-est tot el país sense excepció. Els vents d’entre 130 i 190 km/h està fent caure molts arbres i provocant moltes incidències.

A hores d'ara, la borrasca, que rep el nom de ‘Sabine’ en aquest país, ja ha obligat a cancel·lar vols, partits de futbol i altres esdeveniments esportius, mentre que els trens de llarga distància a les zones més afectades (sobretot nord-est) també han quedat suspesos, segons informa ‘Deutshe Bahn’, la companyia nacional del ferrocarril.

A més, en aquest país també s’han tancat les escoles i jardins d’infància a la ciutat de Colònia a causa del greu temporal. Les fortes ventades no paren de sumar incidències arreu del país, com ara a Frankfurt, on una grua d’obra ha impactat contra la catedral sense tenir un abast encara dels danys.  


Comentaris

envia el comentari