Tempesta històrica en un mes de març a la ciutat de Barcelona

En 100 anys de dades a la ciutat de Barcelona, mai no havia plogut tant en un dia de març

La ciutat de Barcelona i els municipis del voltant, han estat una de les zones més afectades per les fortes pluges entre la nit de divendres i la matinada de dissabte. A Barcelona, en 100 anys de dades, mai en un dia de març no havia plogut tant com en aquest episodi.

L'Observatori Fabra de Barcelona ha registrat durant la nit de divendres i la matinada de dissabte fins a 112 litres, la pluja més important en 24 hores registrada en aquest observatori en més de 100 anys en un mes de març. L'anterior rècord de pluja en un mes de març, estava situat el dia 12 de març de 2011 quan van caure 92 litres. En un sol dia a la ciutat de Barcelona va caure el doble de pluja que sol caure en un mes de març.

Al voltant de la ciutat de Barcelona altres municipis van superar els 100 litres, per exemple Vacarisses amb 110 litres, Sant Cugat del Vallès amb 102 litres o Castellbisbal amb 101 litres. El telèfon 112 va rebre més d'un miler de trucades relacionades amb els efectes d'aquest temporal, especialment al Barcelonès (364), al Baix Llobregat (133) i al Vallès Occidental (111). La pluja abundant ha fet créixer els rius i les rieres com el Besòs, el Llobregat o el Congost al seu pas per la Garriga:


Comentaris

envia el comentari