rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

ARA MATEIX

2.000 passatgers afectats per una avaria a Rodalies

PREVISIÓ

Les esperades pluges regaran el territori aquest Diumenge de Resurrecció

La tempesta torna a causar estralls a la Noguera

Una esllavissada ha tallat la C-14 a Ponts, han caigut més de 50 litres a Balaguer i hi ha hagut diverses inundacions
La tempesta ha causat diverses inundacions a Balaguer | Montserrat Fornells

 

Les tempestes d’aquesta tarda i vespre han estat especialment intenses a la comarca de la Noguera i zones properes de Ponent. Cap al tard, les precipitacions que han arribat a la comarca s’han reactivat a causa de la calor emmagatzemada i han causat estralls a molts punts. 

 

 

Entre els problemes que ha causat la forta tempesta, destaca l’esllavissada que hi ha hagut a la C-14 a l’alçada de Ponts, que ha hagut de ser tallada. També Hi ha hagut diverses inundacions, com a la mateixa capital de comarca, Balaguer, on han caigut 55 litres per metre quadrat en poca estona i els carrers s'han convertit en rius. L'aigua i el fang han causat destrosses importants a baixos de particulars, comerços, equipaments públics o al mateix ajuntament. 

 

 

Una dada impressionant és la de Vallfogona de Balaguer (Noguera), on el xàfec ha estat intens i ha deixat 31 litres, dels quals 24,4 han caigut en tan sols 30 minuts. Aquestes són les imatges que ha deixat la tempesta a Balaguer:

 

Nova tarda de tempestes

Els ruixats i les tempestes d’aquest dilluns han deixat veritables patacs d’aigua i alguna calamarsada puntual a molts punts de l’interior, si bé han estat menys extenses i intenses que ahir. Inicialment, els xàfecs s’han concentrat força al Prepirineu, però quan han baixat a la Catalunya Central i al nord de Ponent s’han reactivat a l’entrar en contacte amb la calor que hi havia acumulada de tot el dia.

 

 

Les tempestes intenses també s’han deixat veure al Segrià, la Segarra, Solsonès, Bages, Berguedà, Osona o Ripollès, entre d'altres, sovint de forma molt local i de poca durada. Aquests són alguns dels registres destacats a altres punts del país:

 

 

  • Gisclareny: 24 l/m2
  • Gurb: 24 l/m2
  • Muntanyola: 23 l/m2
  • El Pont de Suert: 14 l/m2
  • Organyà: 14 l/m2
  • Prades: 14 l/m2
  • Vic: 11 l/m2

Pròximes hores

Alguns dels registres encara són provisionals degut a que els xàfecs segueixen caient a molts punts de l’interior, especialment a les comarques de Lleida, inclosa la seva capital. No obstant, les precipitacions són clarament més febles que no pas abans.

 

 

De cara a la nit, matinada i fins demà al matí, encara poden persistir alguns ruixats més aïllats i dèbils a l’interior, i alguna gotellada també podria arribar a la costa. Dimarts tornarem a tenir una nova jornada amb tempestes intenses a l’interior i al prelitoral.