Espectacular tempesta de sorra mortal a Egipte

La mateixa capital del Caire ha quedat totalment de color taronja per aquest impressionant fenomen. Un total de 5 persones han mort a causa d’un temporal que deixa moltes incidències
Imatge de la forta tempesta de sorra al Caire | @JOEY_SHEA

 

El Mediterrani és un niu de fenòmens meteorològics molt diferents segons el punt on ens trobem. L’última situació severa s’ha viscut a Egipte, a l'Àfrica, on una forta tempesta de sorra va col·lapsar dimecres moltes ciutats, incloent la seva capital del Caire, on l’aspecte era fantasmagòric amb tot l’ambient tenyit de taronja. Les mateixes emblemàtiques piràmides presentaven un panorama tenebrós. El temporal ha estat tan fort que, més enllà dels nombrosos incidents, hi ha hagut 5 víctimes mortals.

 

Quatre de les víctimes van morir a la carretera, on els conductors teníem molts problemes per veure bé per on circulaven. La tempesta va provocar que un autobús acabés bolcant amb el final tràgic per a quatre dels seus ocupants. A més, una cinquena persona va morir atrapada per la runa quan un edifici va col·lapsar a causa del temporal a Port Said, una ciutat portuària de la costa mediterrània d’Egipte.  

 

La tempesta va arribar per sorpresa des del sud fins al Caire i més ciutats del nord del país. Com que tot plegat va arribar de cop, molta gent que feia la seva vida normal pel carrer o que feia turisme es va veure atrapada i es va haver de refugiar a dins d’edificis, o bé es van tapar la cara amb mascaretes, mentre que les carreteres eren un caos amb un perill elevadíssim d’accidents. Tot va quedar de color taronja i ple de pols. Aquests són les imatges més impressionants:

 

 

Les tempestes de sorra, molt típiques a Egipte

Tot i l’espectacularitat del fenomen, val a dir que les tempestes de sorra són molt típiques a Egipte. L’excepcionalitat d’aquesta situació, però, ha estat l’arribada per sorpresa del temporal, ja que la gent no estava avisada, cosa que va dificultar molt la vida quotidiana i el turisme en ciutats tan frenètiques com ara el Caire.

 

A més, les ventades van ser intenses i constants durant la tempesta i, més enllà de la sorra i l’ambient irrespirable, es van registrar ràfegues de 50 km/h. En total, es van haver de suspendre activitats i es van activar alertes a moltes ciutats, a més del perill que la situació va suposar per a les persones amb problemes respiratoris. Molta gent es va haver de quedar a casa durant moltes hores per les advertències de les autoritats.