La tempesta tropical 'Leslie' podria arribar a la península diumenge

El fort temporal afectaria el sud d’Espanya i de Portugal però la incertesa en el moviment del cicló fan impossible saber on acabarà afectant

Imatge satèl·lit de la tempesta tropical Leslie
Imatge satèl·lit de la tempesta tropical 'Leslie' | Cedida

La tempesta tropical 'Leslie' continua portant de corcoll a tots els meteoròlegs. Si fa uns dies tot apuntava a que acabaria arribant a les Canàries, les previsions han fet un gir i indiquen que el cicló podria arribar finalment al sud de la península ibèrica aquest cap de setmana. Tot plegat comportaria un autèntic temporal de vent i pluja a Portugal i sud d’Espanya, tot i que les previsions són encara una hipòtesis que no pas realitat.

En aquest sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat un avís especial en el que explica l’escenari més probable amb els mapes actuals. El cicló arribaria dissabte a Portugal i diumenge a la matinada acabaria afectant Extremadura i Andalusia, especialment el Golf de Cadis i l’estret de Gibraltar.

Això comportaria vents molt forts d’uns 100 km/h, mar molt alterat i precipitacions abundants o molt abundants que deixarien en poques hores prop de 80 l/m2 com a mínim. No obstant, aquest ex-huracà arribaria més debilitat a la península i ja com a cicló post-tropical. Tot i així, esterniem parlant d’un autèntic temporal de primera categoria poc habitual a la zona.  

Els huracans poden arribar a categoria 5
Els huracans poden arribar a categoria 5 | Arxiu

 

Molts dubtes sobre els moviments de 'Leslie'

Malgrat aquesta previsió, molts mapes segueixen apuntant que la tempesta acabaria anant cap a les illes Canàries, tal i com estava previst inicialment. Això comportaria vents molt forts, mala mar i precipitacions intenses de cara a dilluns a l’arxipèlag canari.

També hi ha mapes, tot i que són menys probables, que marquen que el cicló no afectaria finalment ni la península ni les Canàries, sinó que aniria directament cap a la costa marroquina on hi hauria un fort temporal. Veurem qui acaba guanyant la partida, però es preveu molt moviment en aquesta zona de l’oceà Atlàntic els propers dies. Ho haurem de seguir amb molta atenció. 

Arribarà la tempesta a Catalunya?  

Si finalment acaba arribant 'Leslie' a la península ibèrica, la tempesta avançaria en direcció nord-est al llarg del diumenge i acabaria arribant a Catalunya, però ja com una pertorbació comuna. S’ajuntaria amb el front Atlàntic provinent del Cantàbric, cosa que fa pensar que tindríem un diumenge i un dilluns molt passats per aigua.  


Comentaris

envia el comentari