Vespre de xàfecs i tempestes per acomiadar l’estiu a Barcelona

Les pluges encara no han dit la seva última paraula, i aquesta tarda s’han reactivat i amenacen les comarques del litoral de Barcelona, en plenes festes de la Mercè a la capital

Els aiguats i les tempestes han fet la guitza a Barcelona just en plenes Festes de la Mercè.  Els xàfecs inesperats han descarregat amb intensitat forta en pocs minuts, tot i que les tempestes finalment han sigut de curta durada on, amb mitja hora com a màxim, ja havien marxat. Un cop descarregades, la temperatura ha caigut en picat, deixant un ambient força més fresc.

I és que aquesta tarda de diumenge encara quedaven restes d’inestabilitat del temporal que va afectar ahir dissabte arreu de Catalunya. D’aquesta manera, les pluges s’han reactivat i han començat descarregant cap a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona,  on també han aigualit la vigília de Santa Tecla a Tarragona.

Les tempestes han anat avançant en direcció nord-est, resseguint la costa, i han acabat arribant a l’àrea metropolitana de Barcelona, i en especial a la capital, en un dia marcat per les festes a la ciutat.  En conjunt, les pluges han acumulat fins a 19 l/m2 a l'Hospitalet de l'Infant, 15 l/m2 a Mont-roig del Camp, 13 l/m2 a Mas de Barberans,11 l/m2 a Tarragona i 8 l/m2 al Garraf.

Un cop passades les primeres tempestes, la previsió és que se'n puguin formar de noves durant la resta de nit. Caldrà estar atents a possibles sorpreses, ja que encara queden restes de la inestabilitat del temporal  d'aquest dissabte, que faran que puguin reaparèixer més ruixats.  En tot cas, els que s'acabin formant,  seran menys intensos, més dispersos i de durada més curta  que els que hi ha hagut aquest vespre.

Temps tranquil aquest dilluns

El temps, de cara a la pròxima jornada, serà més tranquil i plàcid.El risc de pluja ja no hi serà, amb un dia que es presentarà bàsicament assolellat amb el permís d’alguns núvols alts i prims. Les temperatures baixaran una mica, però l’ambient serà agradable arreu.

També et pot interessar...