MINUT A MINUT: Seguiment especial del temporal de pluja a Catalunya

Les precipitacions han escombrat tot Catalunya i on més ha plogut ha estat al Camp de Tarragona on hi ha hagut diverses inundacions

Les pluges apareixeran a diversos punts els propers dies
Les pluges apareixeran a diversos punts els propers dies | EFE

Les tempestes fortes han escombrat gran part de Catalunya les últimes hores. Entre el vespre de dimarts i primera hora d'aquest dimecres hem tingut la tongada de precipitacions més continuades del temporal. Les pluges més destacables han caigut al Camp de Tarragona, on s'han superat els 100 l/m2, però ha plogut a gran part del territori, sobretot al nord de Barcelona i Girona. El vent de llevant i xaloc bufa amb ganes a la costa, on els xàfecs han entrat de mar cap a terra. 

MINUT A MINUT

22:54

SITGES: La tempesta va acompanyada de fort vent i ha provocat la caiguda d'arbres, com es pot veure en aquestes imatges dels Bombers de Sitges.

22:54

REUS: La tempesta obliga a paralitzar les operacions a l'aeroport amb demores i desviaments de vols al Prat.

22:54

Segons informen els Bombers, fins ara s'han rebut 81 avisos relacionats amb la pluja, 68 dels quals a l'àrea de Tarragona. Estan treballant en dues inundacions de baixos i quatre assistències a vehicles aturats en tolls.

22:54

Ara mateix plou a molts punts de Catalunya. Atenció a la costa de Barcelona i sud de Girona per la taca de forta i extensa precipitació que s'apropa pel mar.

22:54

BARCELONA: L'ajuntament activa en fase d'alerta el pla municipal d'emergències per insuficiència drenant de cara al temporal.

22:54

Els forts aiguats comencen a tenir els seus efectes greus a Tarragona. Una motocicleta aparcada acaba tirada per terra.

22:54

El Barri del Serrallo de Tarragona queda completament incomunicat per les inundacions. Els Bombers de la Generalitat treballen a la zona.

22:54

Més imatges de la ciutat de Tarragona, on més s'està notant el temporal de pluja. La Rambla Nova completament inundada.

22:54

BALANÇ: Fins ara, la pluja ha deixat 55 l/m2 a Tarragona, 48 l/m2 a Riudoms, 34 l/m2 a Canet de Mar, 32 l/m2 a Reus o 27 l/m2 a Calella. Dades provisionals ja que seguirà plovent.

22:54

Més imatges del Camp de Tarragona. En aquest cas, de l'aiguabarreig que baixa per les rieres del Picarany i Castellvell, al Baix Camp.

22:54

TARRAGONA: La tempesta continua sent torrencial. En 30 minuts s'han acumulat a Tarragona 38,7 l/m2 i 21,5 l/m2 a Riudoms.

22:54

Imatges de la tempesta al barri Fortuny de Reus.

22:54

Les tempestes van sovint acompanyades de fortes ràfegues de vent. Al Port de Barcelona s'ha arribat als 63 km/h, a Torredembarra (Tarragonès) als 60 km/h, i al cim del Montseny als 70 km/h.

22:54

TARRAGONA: En tan sols 30 minuts la ciutat ja ha recollit més de 27 l/m2 i continua plovent amb ganes.

22:54

Imatge espectacular del radar que mostra les fortes tempestes que cauen a Tarragona i al Maresme.

22:54

Imatges dels carrers de Reus totalment inundats.

22:54

La tempesta començar a deixar els seus efectes al Garraf.

22:54

Segons dades del Meteocat, en tan sols 10 minuts s'han recollit 11,3 l/m2 al Montmell (Baix Penedès) i 10,2 a Tarragona ciutat.

22:54

Imatges de la forta tempesta que esta caient a Tarragona.

22:54

Vídeo dels llamps a Vallgorguina, al Vallès Oriental.

22:54

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la pluja hauria provocat un accident a la C-60 a Argentona en sentit Mataró. A hores d'ara hi ha un quilòmetre de retencions.

22:54

TARRAGONA: Atenció a les fortes tempestes que entren de mar cap a terra.

22:54

Imatge actual del radar on es veu la forta pluja que cau a molts llocs. Atenció a la potent taca de precipitació que pot afectar el Maresme en pocs minuts. Compte amb les rieres.

22:54

Les tempestes fortes poden fer baixar rius i rieres amb molta força i provocar greus inundacions, amb els perills i conseqüències que això comporta. Per aquesta raó, és important tenir en ment alguns consells per tal d’evitar ensurts i problemes majors i assegurar-nos que la forta pluja no ens agafa desprevinguts.

22:54

Protecció Civil activa l'alerta del Pla INUNCAT per pluges de fins a 150 l/m2 durant les properes hores.

22:54

Una extensa taca de pluja amb algunes tempestes ja comença a afectar l'àrea metropolitana de Barcelona.

22:54

TRAGÈDIA MALLORCA: L'últim balanç és de 10 morts, 3 supervivients i 1 menor desaparegut pel fort temporal.

22:54

TARGÈDIA MALLORCA: Augmenten a 9 els morts pels aiguats torrencials.

22:54

TRAGÈDIA MALLORCA: Ja són 8 els morts pels forts aiguats torrencials de les últimes hores al nord-est de l'illa.

22:54

TARRAGONA: La ciutat ha registrat fins ara la dada de pluja més elevada del temporal de les últimes hores, amb 131 l/m2.

22:54

Protecció Civil informa que el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 784 trucades relacionades amb les pluges a tot Catalunya.

22:54

En aquests moments, les precipitacions es concentren entre les comarques de Barcelona i Girona.

22:54

Cinc morts i una desena de desapareguts a Mallorca a causa del temporal

El fort temporal a Mallorca ha provocat fins ara un total de 5 morts i una desena de desapareguts. La situació, així mateix, és especialment crítica en punts de l’illa com Sant Llorenç de Cardassar —on han caigut 220 litres—, Artà o Llucmajor. Els Bombers han fet una cinquantena de rescats a l’abast de tota l’illa.

La Guàrdia Civil i la Policia Local, prop de Sant Llorenç
La Guàrdia Civil i la Policia Local, prop de Sant Llorenç | CatalunyaDiari.cat

22:54

Més de 100 litres, inundacions i diversos problemes pel temporal a Catalunya

El temporal ha escombrat gran part de Catalunya aquestes últimes hores. Les precipitacions van arrencar dimarts al vespre i fins el matí d’aquest dimecres han recorregut gran part del país, tot i que no ha plogut ni molt menys de la mateixa manera a tot arreu. La zona més afectades ha estat, sens dubte, la del Camp de Tarragona, on s’han registrat fins a 130 l/m2 amb nombroses inundacions i incidències.

Precisament a Tarragona, les tempestes han estat molt intenses durant hores des del vespre de dimarts, deixant imatges de carrers convertits en rieres i molts problemes per l’aigua. També ha plogut amb ganes a punts de Girona i nord de Barcelona, especialment a Osona i al nord del Maresme. En algunes ocasions també s’han fregat els 100 l/m2.

Imatge de les inundacions a Tarragona
Imatge de les inundacions a Tarragona | @AdriaPinol

22:54

Imatge del radar a les 00.00 hores de la nit.

22:54

NOU BALANÇ: Les pluges d'aquesta nit a Catalunya han deixat fins ara 87 l/m2 a Tarragona, 74 l/m2 a Constantí, 70 l/m2 a Canet de Mar, 63 l/m2 a Almoster, 54 l/m2 a Reus o 43 l/m2 a Riudoms.


Comentaris

envia el comentari