Catalunya ha viscut un temporal de pluges torrencials amb molts problemes

CatalunyaDiari.cat ha seguit al moment l'evolució d'unes pluges molt fortes arreu que han deixat 17 ferits i entre 100 i 200 l/m2
El temporal de pluges torrencials afectarà tot Catalunya | Arxiu

 

Un temporal amb aiguats torrencials ha visitat tot Catalunya des de la tarda del diumenge, 14 d'octubre, fins el matí de dilluns, dia 15. Tot el territori ha patit un episodi de pluges provocat per l'arribada de les restes de l'huracà 'Leslie', que ha deixat 17 ferits, entre 100 i 200 l/m2 a molts llocs, rius desbordats, inundacions, nens sense classe i moltes altres incidències. El temporal ha anat acompanyat també de fortes ventades i molt mala mar. La massa més important de ruixats i tempestes va començat afectant la tarda i vespre de diumenge les comarques de Tarragona i Lleida i va anar avançant cap a les de Barcelona per arribar de matinada a Girona.

 

A Catalunya, els aiguats han deixat fins a 207 l/m2 a Viladrau, 163 a Ulldeter, 170 a l'Albiol, 125 a Sant Pau de Segúries, 101 a Tarragona o més de 100 litres a moltes zones. La quantitat d'aigua caiguda ha fet augmentar de valent els cabals dels rius i rieres i han baixat amb molta força, cosa que ha provocat seriosos problemes d'inundacions en comarques coma ara Osona, el Ripollès, el Bages o la Segarra. El temporal ha acabat al sud de França on hi ha hagut almenys 10 morts. 

 

La previsió és que els cabals dels rius vagin tornant a la normalitat i els pocs xàfecs que queden al nord-est de Catalunya acabin marxant. Els propers dies tindrem un temps més tranquil però no acabarà de fer net amb ruixats dispersos que seguiran apareixent en algunes zones i pluges que podrien tornar entre dimecres i dijous.  

 

Aquest és el seguiment minut a minut de l'evolució del temporal que hem anat fent i que podeu consultar amb les millors fotos i dades de les intenses pluges: 

 

Minut a minut:

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris